3-2 tap for a-laget

3-2 tap for a-laget

Eiger-Austråå januar 2013
Eiger tapte årets første hjemmekamå da Austrått gjestet Sparebank 1 banen torsdag. Under noe dårlige forhold grunnet glatt bane kunne gjestene fra Sandnes juble høyest da dommer Henning Karlsen blåste av kampen denne kjølige kvelden i Hålå.

Det var gjestene som kom best i gang og tok tidlig ledelsen etter rufsete forsvarsspill fra de røde og blås side. Etter hvert som kampen skred fra skulle det vise seg at nettopp forsvarsspillet var Eigers akilleshæl i denne kampen. Offensivt var det til tider bedre takter og sjansemessig ble det skapt en god del. Som da Eimantas Marozas satte ballen utenfor alene med keeper på stillingen 0-1. Likevel var det gjestene som skulle få også det neste målet. Tellefeil i de bakre rekker gjorde at en Austråttspiller plutselig befant seg alene med Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas og doblet gjestenes ledelse.
Etter halvspilt omgang var det greit at Austrått ledet – de fremsto til da hakket hvassere enn Eiger. Men siste halvdel av omgangen var definitivt Eigers. Sjanser og nestensjanser kom regelmessig etter gode initiativ både fra høyre og venstrekant. Eivind Blakstad fikk æren av å redusere til 1-2 på et kontrollert skudd etter fint forarbeid av Hans Marius Slettebø. Og like før dommeren blåste for pause klarte Eimantas akkurat å få en tå på ballen og tuppet den i mål etter innlegg fra venstre. Dermed gikk lagene til pause med 2-2.
Selv om det ble byttet spillere regelmessig i andre omgang hadde man forventninger om bedring – spesielt defensivt. Og en smule bedre var det kanskje – bortsett fra foranledningen til gjestenes 3-2 mål. Flere ubetenksomme valg førte til at en Austråttspiller plutselig var alene i gjennom mot innbytter Olav Omlid som kom ut og felte denne. Straffen var klar uten at Olav kan lastes på noen måte. Uansett ble straffen satt kontant i mål og dermed ny ledelse til gjestene. Før den tid hadde Eiger produsert en gigantsjanse da Eimantas hamret ballen i tverrliggeren og ellers hatt et spillemessig overtak. Andre omgang fremstod mye som nesten og først i det 90 minutt kom den neste store sjansen. Et flott innlegg nådde hodet til Eivind Blakstad som hadde en alle tiders sjanse til å utlikne og bli tomålsscorer – men dessverre gikk “Blakkens” avslutning utenfor.
Dermed endte kampen 3-2 til Austrått.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND