Eiger kontret i senk i nytt (stygt) bortetap

by eigerfk

VARDEN AMFI – Fyllingsdalen – Eiger 6-3 (3-2). Bergen har ikke vært i det gavmilde hjørnet poengmessig denne sesongen, og i dag ble det stygge sifre med hjem for Eiger.

Det begynte derimot bra for bortelaget som stod høyt, var aggressive og skapte flere store sjanser. Uttelling ble det også på et hjørnespark slått av Elion Shatri som Sander Haugstad fikk headet i mål. Ved 1-0 ledelse så det relativt lyst ut med Eiger øyne. I vertfall de ti påfølgende minuttene etter ledelsen – før det hele mer eller mindre kollapset.

Fyllingsdalen stod lavt, men hadde en tydelig plan om å kjøre kontringer. Noe de gjorde med maks uttelling, dyktighet og som gavepakker fra Eiger. De utnyttet de situasjonene som bydde seg og scoret tre kjappe mål og kampen ble snudd helt på hodet. Eiger reduserte like før pause på et skudd fra Aleksaner Kjellmann- og med det ga han håp om at det fortsatt var en mulighet.

Det lille håpet som ble tent ved reduseringen sluknet etter bare seks minutters spill i den andre omgangen da hjemmelaget nettet- og når det bare tre minutter etter det igjen ligger nok en ball bak Eiger keeper Harry Kircher gikk det meste av luften ut på flere av spillerne.

Eiger forsøkte til en viss grad videre, men det ble bare halvhjertet og det var liten sprut over det som ble vist. Bortelaget fikk allikevel en ny redusering når Alexander Sleveland satte inn Eigers tredje til 5-3. Fyllingsdalen viste nok at de er et lag i bunnen av tabellen og selv om det virket tungt var muligheten der hele tiden til å fortsatt komme ajour. Ja, helt til hjemmelaget nok en gang kontret på en Eiger feil, punkterte kampen og fastsatte sluttresultatet til 6-3.

Det er vanskelig å forklare hva som gikk galt i dag, men det Eiger viste både kollektivt og individuelt mot Fyllingsdalen – nabo på bunnen av tabellen – var ikke en 3 divisjons plass verdig. Ulikt det vi har sett igjennom sesongen så langt. Fraværet av sentrale spillere ble nok mer avgjørende enn hva man hadde håpet og trodd på. Eiger var det laget før denne kampen som hadde sluppet inn minst mål av de ni nederste klubbene på tabellen. Det ble idag scoret tre mål, noe som bør holde til poeng. Når man slipper inn hele seks baklengs mot et av bunnlagene – så vitner det om en fryktelig dårlig dag – der mye gikk galt.

Nå venter en tung reise hjem – med mye tanker som skal sorteres.

Eiger stilte med følgende lag:

Harry Kircher, Marius Andersen, Jan Terje Søyland, Stefan Ghilom, Alexander Sleveland, Henning Romslo, Elion Shatri, Sander Haugstad, Jostein Salvesen, Øyvind Garpestad og Aleksander Kjellmann. 

Benyttede innbyttere:

Evgenii Dudkin og Mathias S. Henriken

Gule kort:

Evgenii Dudkin

Er dette noe for deg?

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?