Silje Skaara Helgesen med U23 kamp

Silje Skaara Helgesen med U23 kamp

LANDSLAGET – Eiger FK ønsker å gratulere Silje Skaara Helgesen med landslagsdebuten på Norges U23 landslag. Dette synes vi er utrolig kjekt! Det er til inspirasjon for jentefotballen i hele Dalane og en aldri så liten fjær i hatten for oss Eiger patrioter. 

På kort varsel ble Silje kalt inn til U23 landslaget etter at flere spillere måtte melde avbud grunnet sykdom. Slike sjanser takker og bukker man for – også Stabæk spilleren fra Egersund som pakket bagen i en fei og reiste til Bryne der Norge møtte England. Kampen endte 1-1 og Silje spilte om lag ett kvarter. 

Den tidligere Eiger spilleren har spilt flere kampen for U19-landslaget, men nå er hun for gammel til det. Da er U23 neste stopp, med et trangere nåløye. Hun har også forlenget kontrakten med Stabæk til 2025 og sier selv til Dalane Tidende at mye er opp til henne selv. 

Vi i Eiger gratulerer så mye – og heier på deg Silje!

I en tidligere artikkel på eigerfk.no ble dette skrevet og vi tenker det kan være et godt alternativ til oppskrift om hvordan å nå lenger.  

Oppskriften er mengde

Skaara Helgesen forteller at hun i alle år har vært en del av FFO og Akademiet, som er to av Eigers gode tilbud for barn og ungdom som ønsker ekstra trening og aktivitet i hverdagen.

– For å utvikle seg og bli best mulig er det viktig å trene mye utenom de ordinære treningene med laget. Jeg har brukt mye tid på egentrening og terpet på detaljer, samtidig som jeg har trent sammen med en god gjeng på FFO og Akademiet i alle år. Det er ikke tvil om at det har hatt mye å si for utviklingen min, og det har vært viktig for fysikken min og fått prøvd meg mot gutter.

Silje forteller at hun har hatt mange flinke trenere og personer som har fulgt henne opp i Eiger, og hun nevner Andre Olsen som en viktig støttespiller som har fulgt henne ekstra opp.

– Andre har vært viktig. Han har jeg hatt mye med å gjøre i Eiger, og han har virkelig stilt opp. Det er også mange andre som fortjener en takk, utfyller Stabæk-jenta.

Silje har ingen unik og hemmelig oppskrift på å bli en god fotballspiller, men peker på store mengder dedikert og målrettet trening må til for å oppnå de drømmene man har satt seg.

– Slik jeg ser det må man trene mye eksternt utenom den ordinære treningsgruppen, og jeg mener at man må ville mest og ha en solid dose vinnervilje for å skille seg ut å ta steget. Jeg har alltid drevet mye med egentrening. Ved siden av trening med årskullet mitt har jeg kastet meg på alt av treningsgrupper og talentgrupper for å få mye mengde. Det har kostet, men det har betalt seg nå, forteller den fornøyde, tidligere Eiger-spilleren som nå er et fullverdig medlem av Stabæks damelag som spiller i Toppserien.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 404 97 160    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND