Hodestups ut av cupen!

Hodestups ut av cupen!

UTE AV NM – Eiger – Randesund 2-4 (2-2). Det var ingen stor forestilling hjemmelaget Eiger leverte da Randesund besøkte Hålå i første kvalikrunde i NM. Da ble det som i 2023, en tidlig exit på “veien til Ullevål”. 

Første omgang var så vidt kommet i gang da en ball ble slått inn mot hjemmelagets sekstenmeter. Eiger virket til å ha full kontroll på situasjonen,  men litt kommunikasjonsproblemer resulterte i en takling og straffespark. Det stod dermed 0-1 etter bare halvminuttet spilt. Etter målet bølget det frem og tilbake. Det var lite finspill å spore –  og mye tilfeldigheter. Eigers forsvarsrekke virket usikre og det endte ofte i en del unødvendige og halvfarlige sjanser til bortelaget. Etter ti minutters spill var agderlaget nære på å øke til 2-0 som følge av personlige feil.

Heldigvis har “pokey” funnet frem fotballskoene igjen, og beviste nok en gang at “en gang målscorer, alltid målscorer!”. Litt ut av intet får “pokey” servert et flott innlegg fra Eigers venstreside, og header den elegant forbi Randesunds målvakt. Med balanse i regnskapet ble det mer fart i de røde og blå. Det ble vist mer spill, høyere tempo, mer vilje og aggressivitet. Bare to minutter etter utligningen var Kjellmann bare centimeter fra å score, men redning på strek hindret. Hjemmelaget ga seg ikke og var inne i en god periode av kampen. Snaue to minutter etter den store sjansen til Kjellmann ble “pokey” spilt igjennom. Det kunne nok se ut som om det var en klar offside, men linjemannen holdt flagget nede – og Eiger tok ledelsen da nevnte “pokey” sikkert plasserte ballen forbi Randesunds målvakt for andre gang. 

Eiger virket etter ledelsen til å egentlig ha kontroll på kampen. Fortsatt ikke det helt store av spill og sjanser, men til tross for at Randesund ikke truet nevneverdig var det en del rusk i hjemmelagets forsvar som gjorde at en ikke kunne føle seg helt trygg.  Mot slutten av omgangen slapp Eiger seg mer ned igjen og fortsatte med mer rusk og personlige feil i de bakre rekkene. Randesund var nære ved to ganger mot slutten av omgangen, hvorav en diger sjanse som traff stolpen.  Dessverre klarte ikke Eiger å holde ledeslen frem til pause. Utligningen kom i siste spilleminutt etter et høyt og langt innlegg som elegant ble headet i motsatt kryss og over Eigers Målvakt for dagen, Odin Noreng. 2-2 til pause. 

Man satt med en følelse av at dette kunne Eiger klare med litt justeringer og pep-talk i pausen. Da tok man veldig feil denne solfylte, men kalde lørdagen. Det var omtrent ingen som hadde fått satt seg ned etter en tur i kiosken hos Marit – før det haglet av skudd og sjanser på Eigers målvakt. Bare to minutter ut i andre omgang ble det slurvet nok en gang i hjemmelagets forsvar –  og på et skudd fra en Randesundspiller måtte en uheldig Eiger keeper se at ballen trillet igjennom mellom beinene og i mål.  Like etter 3-2 målet kom Randesund nok en gang på full fart fremover. Et innlegg blir “skutt” inn og en uheldig Sander Haugstad ble siste mann på ballen og måtte konstatere at selvmålet sørget for at det da stod 2-4. 

Bortelaget kjørte over Eiger den første halvtimen av den andre omgangen, og seieren kunne blitt så mye større. Den solide hjemmekampen mot Varhaug i forrige uke lot seg ikke kopiere i spill og struktur, men så lever jo alle kamper hvert sitt liv.  Eiger klarte aldri å redusere og gi et lite håp i slutten av kampen om avansement i cupen denne lørdagen –  og tapte til slutt fortjent 2-4. Det må være lov å stille seg noen spørsmålstegn over dagens defansive spill og altfor mange personlige feil- men samtidig kunne trøste seg med at ingen poeng ble delt ut i dag og at det er nok av tid til å justere seg inn til første seriekamp. 

Eiger stilte med følgende lag:

Odin Grimsrud Noreng, William Meyer, Sondre Havsø Tveit, Tobias Johannessen Skogen, Sander Haugstad, Elion Shatri, Kristian Garpestad, Sverre Larsen, Christian Hetland Knappskog, Aleksander Nygård Kjellmann og Hans Marius Slettebø.

Benyttede innbyttere:

Alexander Svanes, Stefan Ghilom, Viktor Opheim, Sondre Klippenberg og Brian Thorsen. 

Gule kort:

Tobias Johannessen Skogen

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 404 97 160    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND