Tap og seier for Eigers G13!

Tap og seier for Eigers G13!

FOTBALL ER GØY – Det er den klare meldingen Eigers 13-åringer kommer med. De liker selvsagt best å vinne, men har lært seg at også tap hører med til fotball, og at da må man lære av det. 

Trener Einar Johan Berge oppsummerer de siste to kampene slik:

Tap mot Varhaug:

I et ufyselig ver på Varhaug, stiv kulig og mye regn gjorde at det ble en bingo kamp. For Eiger var oppgaven klar, 1 eller 3 poeng så var vi klar for kvartfinale i begynnelsen av Mars. Med tap skulle mye gå galt for at vi ikke skulle gå videre. Nærbø måtte nemlig vinne sine siste 3 kamper med mange mål. Da ville de ha en mulighet å gå forbi oss på målforskjell. Første omgang var det totalt enveis kjøring, vi hadde fordel av vinden. Varhaug kom seg ikke over midtbanen. 16-17 spillere på en bane halvdel gjorde det vanskelig å skape noe som helst. Omgangen ebbet ut med 0-0. I andre omgang var vi bra med. Varhaug fikk et par altfor enkle mål, et av måla var en corner som blåste i mål, en annen var en klarering fra vår keeper som gikk i motspiller og blåste i mål. Vi skapte  en del sjanser selv i andre omgang, men fikk ikke ballen i mål. 3-0 endte det. Heldigvis skulle våre flinke gutter slippe å være på pinebenken for lenge. Nærbø spilte borte mot Voll allerede Fredagen. Der vant Voll 3-2. Dermed kan G13 se frem mot kvartfinale i begynnelsen av Mars.

 
Seier mot POL:
 
Eiger G13 møtte Pol på  hjemmebane Tirsdag 05.03. Våre gutter gikk knallhardt ut. Full innsats over hele linja. 9 minutter ut i første omgang kriget Julian seg gjennom alene med keeper, satte ballen til sides for keeper og jubelen stod i taket. Resten av omgang bølget det frem og tilbake. I pausen var vi enig om å fortsette kjøret. 5 minutter ut i andre omgang vant Julian ballen midt på banen ute til venstre. Han fosset frem mot mål, drog av 2 motspillere på veien. Når han nærmet seg målfeltet skaut han med utsiden av vrista, ballen skrudde vekk fra keeper og opp i motsatt kryss. Et slikt mål som en bare scorer et av i løpet av en hel karriære. Julian har flere sånne i seg. Etter 12 min reduserte Pol. 7 minutter senere utligna de. Kampen stod og vippet og det gikk mot ekstra omganger. 3 minutter før full tid presset vi hardt på. En uheldig Pol forsvarer beinet ballen i eget mål. Fryktelig kjedelig for han. Våre gutter jublet som gale. Vi styrte resten av kampen. Denne seieren skulle vi ha.
 
Nå venter enten Varhaug eller Sandved på bortebane i semifinalen.
 

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 404 97 160    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND