G16 med sterk avslutning på sesongen

Eigers gutter 16 spilte tirsdag 8. november sesongens siste seriekamp da Hana gjestet Hålå og Bøgh Hafsø banen. Hana endte med det på 7. plass på tabellen, mens Eiger kapret 2. plassen i 4 divisjon, avdeling 2 etter en svært god sesong.

Eiger-trener Karsten Østebrød forteller at laget hans kjørte kampen og dominerte kampbildet i første omgang, men bommet på for mange sjanser før Adrian Hestnes Jensen satte inn kveldens første da han ble spilt fri da det var spilt 22 minutter. Jensen som hadde vært få minutter på banen da han satte inn Eigers fulltreffer.

¬ Vi kjørte kampen og dominerte kampbildet i første omgang, men slet med å omsette sjansen, forklarer Østebrød.

Eiger dominansen fortsatte ut første omgang, men laget slet med effektiviteten og mulighetene rant ut i sanden.

Matchvinnerredning av sisteskansen

I andre omgang slapp Eiger seg ned et par hakk, og omgangen startet noe rotete fra hjemmelagets side. Dette medførte at Hana slipper noe mer til, og i en situasjon ble de tildelt straffe. Straffen fra Hana-spilleren reddet Fabian Andersen mesterlig, med et tigersprang til stor applaus fra de fremmøtte.

Etter den fomlete starten til Eiger-guttene, arbeidet de seg tilbake i kampen og gjenvinner kontrollen. I det 77 minutt ble ledelsen økt til 2-0 da Marius Zimmermann Lyse satte ballen kontrollert i mål etter klabb og babb i feltet etter en corner.

Alt i alt vant Eigers gutter 16 fortjent, og Fabian Andersen i mål skal ha mye av æren for at han holdt laget inne i kampen med matchvinnerredningen sin på straffen som Hana ble tildelt tidlig i andre omgang. Andersen ble med sitt gode spill i kampen og den avgjørende redningen fortjent kåret til dagens Eiger-spiller av en samlet jury.

INGEN TVIL: En samlet jury var ikke i tvil da Fabian Andersen på stillingen 1-0 reddet et straffe. Solid spill ellers i kampen hjalp laget med å sikre seieren og andre plass i puljen.

Disse var i kamptroppen:

Fabian Andersen, Alexander Veshovde Zakariassenc, Thomas Thengs Egeli, Henrik Bakkehaug, Christoffer Lindø, Markus Kvamsø, Simen Brekke, Marius Zimmermann Lyse, Mathias Tunheim, Herman Løyning, Oscar Ekblom Røraas, Thomas Lindø, Torje Tollefsen, Jørgen Gunnarsen Omdal, Adrian Hestnes Jensen, Nicholas Vold Karsten Østebrød

Les hva Eiger-treneren sier om årets sesong for Eiger gutter 16:

Da undertegnende tok over laget, visste jeg ikke helt hva jeg gikk til. Jeg hadde da sett et lag som ‘famlet” litt i blinde, men følte at det muligens ikke var så mange justeringer som skulle til, før resultatene kunne bedres. Lagt hadde allerede da spilt seks kamper. (2-2-2)

Til tross for et litt dårlig oppmøte på trening, kunne man se en gjeng spillere med flere gode egenskaper, men som manglet litt på samkjøring og ikke minst det å ha troen på seg selv.

Laget hadde litt få spillere, så på kampene fikk vi hjelp fra Jonah Myklebust og Marius Sandø Løvold fra G13, samt disposisjon fra kretsen på Alexander V. Zakariassen, Adrian H. Jensen og Marius Z. Lyse fra juniorlaget. Disse fem har alle vært en flott tilvekst til laget, og bidratt på kampene.

Da sommeren kom, så fikk vi et par nye spillere på laget, og da fokuserte Jonah og Marius på eget lag.

Etter hvert som guttene fikk litt mer troen på seg selv, så satte vi oss i en posisjon hvor vi med seier i siste, utsatte, kamp mot Hana ville sikre oss en 2-plassen i puljen, bak suverene Moi. Et Moi lag vi for øvrig slo 3-0 i Hålå.

Med A-laget sin flotte kamp mot Hinna, ville jeg gi litt tilbake til spillerne i sesongavslutningen. Hovedbanen ble booket og Atle Skailand stilte opp som speaker i bua. Måltavlen ble hengt opp, og det ble kåring av banens beste.

TAKKNEMELIG (Bilde 2): Johnny Brekke har stillt opp på hver kamp denne sesongen, hjemme som borte. På bortekampene har han både kjørt, og stillt med buss fra Bilservice. Dette har ført til godt samhold i laget ved at spillerne har fått reise samlet til kamper.

ROLIGANS (Bilde 3): Fotball engasjererer folk i alle aldere. Her er familien Brekke på tribunen for å følge laget. Mor av Jonny Brekke var tilstede i Hålå for første gang for å se sitt barnebarn Simen spille kamp.