Eiger klare for Norsk Tipping-ligaen

Eiger klare for Norsk Tipping-ligaen

ENDELIG: Øyvind Garpestad bidro til at Eiger kjempet Hinna i senk med god innsats gjennom 90 minutter i striregnet i Hålå. Garpestad kronet en god sesong med en målgivende og en scoring.

I opprykksfinalen mot tabelltoer Hinna var det bortelaget som kom best i gang og skapte kampens første sjanse. Derfra og ut spiste Eiger seg sakte, men sikkert inn i kampen igjen og hadde flere eventyrlige muligheter til å gå opp i ledelsen i løpet av første omgang. Først headet Mathias Perttamo over fra kloss hold, før Elion Shatri testet skuddfoten fra om lag tjue meter. Bare en god Hinna-keeper holdt bortelaget inne i oppgjøret i første omgang. Det hadde ikke vært noe å si på det om Eiger hadde gått i garderoben med både fire og fem scoringer.

Eiger som har vært effektive og vist godt samspill i hele høst slet med å få kombinasjonsspillet til å sitte i første omgang, og man hadde på følelsen at laget hadde mange gir å gå på når de entret kunstgresset til andre omgang. Hinna hadde lite å fare med i løpet av kampens første omgang, og Eiger virket å kontrollere begivenhetene uten å kjøre på full maskin. De gangene Hinna yppet seg viste Jan Terje Søyland og midtstopperkollega Alexander Svanes stor ro – og den fryktede Simen Melhus på topp for Hinna kom aldri inn i kampen.

Fyrverkeri av en andre omgang

Det var et mer konsentrert og nøyaktig Eiger-lag som kom ut fra garderoben til andre omgang. Eiger tok straks initiativet i kampen, og rullet opp en rekke angrep som førte til farlige situasjoner rundt Hinnas sekstenmeter. I første omgang fikk ikke Eiger brukt Kenneth Grande og Aleksander Kjellmann sentralt i banen, men etter hvilen ble de dyktige Eiger-spillerne mer involvert og dominerte stort.

Om det hadde noe med at Hinna følte seg tvunget til å løfte laget høyere i banen på jakt etter scoring skal være usagt, men det var mer rom å løpe i for Eigers hurtige angrepsspillere og det gjorde at det til stadighet oppsto kontringsmuligheter for hjemmelaget.

Etter 60 minutter fikk Eiger endelig hull på byllen da en av høstens store formspiller, Aleksander Kjellmann, dunket til og sendte ballen i mål bak en utspilt Billington i Hinna-buret til vill jubel blant de fremmøtte.

Etter Kjellmanns scoring fortsatte Eiger å male på, og da Kjellmann mottok ballen etter fine kombinasjoner på Eigers høyreside kombinerte han fint med spissmakker Øyvind Garpestad som sendte han på løp gjennom. Fra 20 meter løftet Eigers nummer 16 ballen over en utrusende Hinna-keeper, og kampen var i teorien avgjort da det var spilt 75 minutter.

Alle gode ting er tre

Øyvind Garpestad som jobbet og slet hele kampen fikk æren av å avslutte enn minneverdig opprykksfinale da han stjal ballen på midtbanen etter slurv av Hinnas Daniel Aarstad som førte til at Garpestad kunne sette fart mot Hinna-buret.

Garpestad viste godt overblikk da han så Mathias Perttamo som kom på et sugende løp før han sendte ballen videre, Perttamo mottok ballen før han uselvisk la tilbake til Eigers toppscorer – som sikkert rullet inn 3-0 i det åpne målet bak en utspilt Billington til elleville jubelscener.

Fult fortjent

Eigers seier over Hinna var totalt sett meget fortjent etter at laget hadde hatt de største sjansene og vært overlegne i banespillet i begge omganger. Hinna kom til noen halvfarligheter, og kunne med litt hell satt både èn og to scoringer, men Eiger på sin side kunne, og burde også omsatt flere sjanser i scoring.

Derfor var det ingenting å si på at det var Eiger som trakk det lengste strået i opprykksfinalen, og nå er klar for Norsk Tipping-ligaen i 2023.

KAMPFAKTA

4 divisjon, avd. 1. 26 serierunde
Eiger – Hinna 3-0 (0-0)
Målene: Aleksander Kjellmann (60, 75), Øyvind Garpestad (83)
Dommer: Bjørn Reidar Klingenberg Schaal (Forus og Gausel Idrettslag)

Gule kort: Alexander Svanes (Eiger), Sander Bergset (Hinna)

Eiger: Denis Nadarevic – Sander Haugstad, Alexander Svanes, Jan Terje Søyland, Håvard Leidland – Elion Shatri, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Mathias Perttamo – Aleksander Kjellmann, Øyvind Garpestad

Benyttede innbyttere: Kim Robert Nyborg, Simen Håland, Stefan Ghilom, Petter Johansen Skadberg, Bjørn Sæternes Skadberg, Hans Marius Slettebø, Sindre Håland

Bøgh Hafsø banen

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 404 97 160    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND