Uavgjort i toppoppgjøret i 6. divisjon

Tonstad var på besøk tirsdag kveld i Hålå, til det som skulle bli en kamp om tabelltopp i divisjonen. Ettersom Eiger 3 hadde tapt sine to siste kamper, var Tonstad bare 2 poeng bak før kampen.

Første omgang var en jevnspilt affære, dog med et lite overtak til Tonstad.  Eiger 3 klarte bare i perioder skape problemer for gjestene, mens Tonstad hadde et noe mer trykk over hele omgangen. Så 0-0 til pause var kanskje Eiger 3 mest fornøyd med.

I andre omgang skjedde det mye mer i form av scoringer.  Først gikk Tonstad opp i ledelsen etter 53 spilte minutter. Bra spill på venstre siden gjorde at en av Tonstad spillere kom alene med keeper og satte den sikkert i mål. Eiger 3 slet etter dette med å få til noe særlig spill og Tonstad hadde for det meste kontroll på kampen. Da Tonstad så gikk opp til 2-0 gjennom en bra enkeltmannsprestasjon i det 74 minutt, virket det litt som om kampen ble avgjort.
Men en rask redusering gjennom toppscorer Eirik Hadland satte de røde og blå på sporet igjen. Til slutt var det evigunge Birger Arnestad som skulle sette inn utligningen til 2-2 i det 6 minutter før full tid. Et flott innlegg ble ekspedert ned i hjørnet med hodet.
Etter utligningen forsøkte Eiger 3 å gå for seieren. Men det endte 2-2 og fortsatt tabelledelse.

Tonstad som ligger på andre plass har allerede sikret seg opprykk før siste kamp, i og med Eiger 3 ikke kan rykke opp. Det kan en si er fortjent. Laget fra sirdal er det beste laget som har gjestet Hålå denne sesongen og det er bare å ønske dem lykke til i 5 divisjon neste år!

Nå gjelder det for Eiger 3 å mobilisere en siste kamp og ta de nødvendige poengene borte mot Nærbø 2, slik at puljeseieren, som har vært så trygg lenge, ikke glipper i i siste seriekamp.