Eiger 2 avsluttet med poengdeling

Eiger 2 sløste med sjansene og ble bortdømt i avgjørende situasjon, men kom tilbake fra 0-3 ved pause og berget uavgjort da Frøyland 2 gjestet Egersund lørdag. Skjønt berget…… Årets siste seriekamp burde vært vunnet med klar margin om man ikke sløste så med sjansene, om forsvarsspillet hadde vært bedre, om dommeren hadde gjort jobben sin og om gutsen det siste kvarteret hadde vart hele kampen! Men underholdende og severdig var kampen likevel, selv om jærbuene hadde all grunn til å være best fornøyd med poengfangsten ved kampslutt.

Første omgang var av den snodige sorten. Eiger hadde spillet og de fleste sjansene – noen av dem gigantiske. Likevel stod det 0-3 ved halvtidshvilen. Da hadde gjestene vært supereffektive og satt inn 0-1 etter en strålende gjennombruddspasning av en spiller i rødt og blått (!), doblet ledelsen på straffe etter en forseelse som aldri fant sted og som medførte hoderisting i både Eiger- og Frøylandleiren og satt inn 0-3 like før pause etter et fint angrep.

På vei til pause var det langtfra noe nederlagsstemning å spore hos Eigers spillere. De fleste virket sterke i troen på at dette kunne snus. Og da andre omgang ble sparket i gang fortsatte egentlig kampen i samme spor med Eiger som det førende laget. Etter ti minutters spill skulle da også reduseringen komme. Viktor Opheim slo inn fra høyre til Jone Mathiesen som fikk headet på mål. Keeper måtte gi retur og på rett sted dukket Matias L. Løyning opp og satte ballen kontrollert i nota. Samme Mathiesen headet over da et nytt godt innlegg fra Opheim kom bare minutter etter 1-3. Med drøye kvarteret igjen å spille avsluttet Matias L. Løyning 28 cm utenfor etter vakkert angrepsspill i forkant. Gjestene gikk rett i angrep og skjøt i tverrligger og hadde den gått inn hadde nok kampen vært avgjort. I stedet skulle det siste kvarteret bare dreie seg om de røde og blå som virkelig gav alt for å snu kampen. Øyvind Garpestad var livlig på tampen og skaffet Eiger et straffespark 4 minutter før full tid. Viktor Opheim gjorde som vanlig ingen feil og satte kontant inn 2-3. Bare minuttet etterpå var igjen Garpestad regissør og fant Jan Terje Søyland som tuppet inn 3-3. På tross av sterkt Eigerpress til langt inn i overtiden ble det ikke flere mål og sesongen 2019s siste kamp endte med et poeng til hvert av lagene.

Viktor straffe vs FIL 2019

Viktor B. Opheim scorer på straffe og setter inn sitt 14 mål for sesongen – på Eiger 2.

Kampfakta:
Eiger 2 – Frøyland 2 3-3 (0-3)
Målene: 0-1 (4), 0-2 (20) straffe, 0-3 (45), 1-3 (55) Matias L. Løyning, 2-3 (86) Viktor B. Opheim, straffe, 3-3 (87) Jan Terje Søyland
Dommer: Yasin Okutan, Forus og Gausel IL, munter kar, men sannsynligvis banens svakeste aktør.
Gule kort: 3 til hvert av lagene
Tilskuere: 8
Eigers lag: Jahn Otto Waldeland, Jarle Mong, Kjetil Vigrestad, Simen Gunnarsen Omdal, Jone Arild Bu Mathiesen, Stein Johnny Myklebust, William Skåra, Sander Wetteland Wilhelmsen, Øyvind Garpestad, Viktor Bjerregaard Opheim, Jan Terje Søyland, Ulrich Blitzner Leidland, Kristian Eik Høien, Matias Leidland Løyning, Tor Eirik Storebø, Vegard Stapnes