Eiger gikk seirende ut av lokaloppgjøret mot Egersunds 2

Eiger står ubeseiret etter tre serierunder

Eiger gikk seirende ut av lokaloppgjøret mot Egersunds 2, etter scoringer av Sigmund Hunnestad, Øyvind Garpestad, Hans Marius Slettebø og Matias Leidland Løyning.

Tidlig scoring preget kampen

Det var på forhånd ventet at EIK2 skulle gi Eiger hard motstand i lokaloppgjøet etter et sviende 0-6 tap mot Riska forrige serierunde. EIK-rekruttene hang godt med i starten av oppgjøret, men etter Eiger gikk opp i ledelsen etter 17 minutter gikk luften ut av Tigrene, og Eiger vant komfortabelt.
Det var Sigmund Hunnestad som scoret kampens første mål, da han på hel volley smalt til fra omkring 10 meters hold, og satte ballen knallhard i EIK-målet bak èn utspilt EIK-keeper. Etter 33 minutter la Øyvind Garpestad på til 2-0 for hjemmelaget. Målet kom etter en lekker frispilling av Grande, der Garpestad løp seg fri mellom EIK-stopperne før han sendte ballen i mål
Da det var spilt omkring halvtimen av oppgjøret, tok rutinerte Kenneth Grande og Jostein Salvesen tak sentralt på midtbanen og pisket laget sitt til innsats. Fra her og frem til pause hadde EIK2 svært lite å by på, og Eigers harde jobbing førte til at EIK ble løpende mellom, uten å klare å etablere eget spill. Forsvarsrekken med Jan Terje Søyland i spissen, stoppet EIKs forsøk på å slå i bakrom mesterlig.
EIK skapte noen farligheter innledningsvis i andre omgang, før Eiger igjen tok over initiativet i kampen. Stian Hunnestads utvalgte gjorde en solid andre omgang, der de sto høyt med laget og tvang EIK tii å slå langt.

Jubilanten fortsetter å levere

Da det var spilt 61 minutter var Hans Marius Slettebø frempå, og scoret sitt 210. mål for Eiger, etter målgivende av Thomas Hallan-Christensen. Slettebø er nå nær å utlikne Birger Arnestads målrekord på 212. nettkjenninger. Slettebø jobbet godt så lenge kreftene hold, og måtte gå av like etter han hadde satt inn hjemmelagets tredje scoring.

Fullstendig dominans

Eiger hadde stor suksess med å stå høyt med laget gjennom store deler av kampen. Etter EIK hadde vært på en skjelden visitt på Eigers banehalvdel etter en overgang, fikk Jan Terje Søyland tak i ballen og sendte den nydelig vektet gjennom til innbytter Matias Leidland Løyning, som i løpeduell med èn EIK-forsvarer kom først på ballen og fikk satt inn hjemmelagets fjerde scoring når det var spilt 83 minutter.
Etter Løynings mål forsvant noe av konsentrasjonen og agressiviteten i Eigerlaget, og de unge EIK spillerne kom til en rekke halvfarligheter. Denis Nadarevic måtte ut i full strekk i avslutningsminuttene, men hadde ellers en rolig kveld på jobb.
Alt i alt må dette sies å være en svært bra gjennomført seriekamp mot èn motstander som hadde mange gode fotballspillere. Stian Hunnestad og trenerteamet hadde gjort hjemmeleksa og hadde en kampplan som gjorde at EIK måtte slå langt. Hadde EIK maktet å utnytte styrkene sine med hurtighet langs kantene, kunne det fort sett anderledes ut. Samtidig var det en ydmyk hovedtrener som etter kampslutt var glad for at EIK-rekruttene ikke stilte sterkere, men større innslag av spillere fra a-troppen.

Kenneth Grande (liggende) ble fortjent kåret til dagens Eiger-spiler. Her hjelper Jostein Salvesen midtbanestrategen som ligger nede med krampe. Hele laget jobbet godt kollektivt, men Jan Terje Søyland, Jostein Salvesen og Kenneth Grande viste seg som gode ledere i laget, og piske sine lagkamerater til full innsats.
Allerede torsdag, 12.05, er det ny kamp. Laget reiser da til Sandnes for å møte Riska.