Eiger ned fra tabelltopp etter tap på Hommersåk

Nok et mål av Hans Marius Slettebø var ikke nok til å forlenge seiersrekken

Riska ble for sterke, og vant toppoppgjøret 5-3

To baklengs og sjangsebonanza

Riska gikk opp i føringen da Knut Magnus Kolstø Haugland satte 1-0 for hjemmelaget etter 10 minutter. Målet kom etter Riska hadde hatt et bra trykk mot Eigermålet, og fikk en corner. Mer eller mindre uforstyrret fikk Haugland gå opp å heade vertene i føringen.
Etter 42. minutter var Martin Andreas Hansen Mossmann frempå, og økte ledelsen til 2-0. Før den tid hadde begge lag enorme muligheter til å score, og blant annet hadde Slettebø en stor sjanse til å redusere da han rundet Riska-keeperen som kom ut på halvdistanse. Skuddet fra skrått hold ble reddet av èn Riska-forsvarer.

Da det var spilt 46. minutter var Kenneth Grande oppmerksom, og skjøt ballen i mål via en Riskaspiller utenfor 16-meteren, utakbart for Pawel Kucaj i Riska målet.
Lagene gikk til pause på stillingen 2-1, etter en tempofylt første omgang som inneholdt mange sjanser til begge lag. Riska var i førersetet, og hadde de største sjansene, men Eiger var ikke ufarlige.

Det ble en rekke tøffe dueller for Grande og de andre Eigerspillerne mot et robust Riskalag.

Bra start på andre omgang

Andre omgang var fire minutter gammel da måltyven, Hans Marius Slettebø, dukket opp mellom de høye Riskaforsvarerne og utlikner til 2-2. Etter dette trykket Eiger på, skapte sjanser og hadde initiativet i kampen.
Som annonsert på forhånd, ble Vetle Myhre en farlig mann for Riska, og han gjorde spådom til sannhet da han etter 61. minutter satte inn 3-2 på et sikkert plassert straffespark. Straffesituasjonen oppsto da Sander Wold dro seg gjennom på høyrekanten og ble løpt ned.
Etter Riska gikk opp til 3-2 kom Slettebø og Shatri til avslutningsmuligheter, men det ville seg ikke.
Mens Eiger fortvilte over å ikke sette ballen i mål, la Martin Mossmann på til 4-2 etter 76. minutter. Dette målet kan diskuteres, ettersom Mossmann lå hårfint på offsidegrensa. Denis Nadarevic i Eigermålet protesterte kraftig, men fikk ikke gehør hos dagens dommerteam.

Garpestad skapte spenning på slutten

Som om det ikke var spennende nok, ga Øyvind Garpestad Eiger nok et håp om å komme tilbake i kampen og karre til seg èt viktig bortepoeng, da han fanget opp en retur fra Kucaj i Riska-buret, og setter den under han da det gjensto fem minutter av ordinær tid. 4-3.
I jakten på enda en scoring fra bortelaget, er det Thomas Vier som setter spikeren i kista for Riska, og senker Eiger, da han får stå alene på omkring 20 meter å prikke inn 5-3 på overtid.

KAMPFAKTA

4 serierunde, KAPH-banen, Riska stadion
Riska – Eiger 5-3 (2-1)
Målene: Knut Magnus Kolstø Haugland (10), Martin Andreas Hansen Mossmann (42), Kenneth Grande (46), Hans Marius Aakre Slettebø (49), Vetle Lunde Myhre (61), Martin Andreas Hansen Mossmann (76),Øyvind Garpestad (85), Thomas Vier (92)
Dommer: Kim André Våge Wollum
Gule kort: Jan Terje Søyland, 2 til Riska
Eigers lag: Denis Nadarevic – Håvard Leidland, Even Utheim Myklebust, Jan Terje Søyland (kaptein), Sigmund Hunnestad – Elion Shatri, Thomas Hallan Christensen, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Øyvind Garpestad – Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Marius Karlsen, Sondre Havsø Tveit, Matias Leidland Løyning, Bjørn Sæternes Stapnes, André Jørgensen