Tilbake på vinnersporet

God førsteomgang la grunnlaget for seieren

KONGEN AV HÅLÅ: Eigers dødelige spissduo sørget for at Eiger er tilbake på vinnersporet. Hans Marius Slettebø scoret kampens tredje mål, og er nå tidene mestscorende i Eiger.

Tomålscorer og servitøren

Allerede fra start var det tydelig at det var et heltent og revansjesugent Eigerlag, som etter to strake tap, ønsket å snu skuta å ta tre poeng på hjemmebane.
Da det var spilt ni minutter, tegnet Mathias Kvåle Perttamo seg på scoringslisten etter han mottok et gjennomspill fra Hans Marius Slettebø. Med et godt første touch og èn kroppsfinte vendte Perttamo av Sola forsvareren før han satte ballen kontrollert i lengste hjørne.
Ledelsen var fortjent, etter at Eiger hadde hatt initiativet i kampen siden dommer Eirik Stokka blåste i gang oppgjør, og skapt mest de første minuttene.
Eiger sto høyt med laget, og presset Sola hardt de gangene bortelaget forsøkte å etablere eget spill. Dette var en gjenganger i hele første omgang, og en taktikk som førte til at Sola hadde fint lite å by på i første omgang.
Etter 15 minutter var Perttamo igjen på farten, og nok én gang var det Slettebø som var servitøren.
Hans Marius Slettebø mottok et langt oppspill, som han fikk kontoll på innenfor Solas sekstenmeter, før han finner Perttamo på fem meter. Målet var på mange måter ferdigscoret for Perttamo, men det kommer av at Perttamo oppfatter situasjonen lynhurtig og sprinter 30 meter for å komme i posisjon forran mål.

Etter scoringen tok Sola over initiativet i kampen, og fikk trille ball uten å komme til de største farlighetene. Bortelaget skapte noen halvfarligheter på kontringer etter feil i midtbaneleddet til Eiger, men forsvarsrekken ordnet opp de få gangene det skjedde.
Sola fikk beholde intitiativet til halvtimen var spilt, og fra her gjenvarnt Eiger kontroll over banespillet, anført av èn god Kenneth Grande sentralt. I denne perioden kom hjemmelaget til en rekke avslutninger. Blant annet hadde Jan Terje Søyland en avslutning i tverrliggeren og Hans Marius Slettebø tre avslutninger som ble blokkert av oppofrende Sola forsvarere.

(MÅL)kongen av Hålå

Etter 37 minutter fikk Slettebø endelig hull på byllen, da han ekspederte ett innlegg fra Perttamo i mål med ett hodestøt fra kort hold. Via stangen snek ballen seg inn bak en utspilt Sola-keeper, og Slettebø kunne feire sitt 213 mål for Eiger.
Målsniken troner nå øverst på adelskalenderen over tidenes mestscorende Eiger-spiller gjennom tidene.

LEGENDE: Slettebø mottok blomster før avspark for 400 spilte kamper. Kanskje spiller han med draktnummer 213 neste hjemmekamp?

Sjansefattig andreomgang

Starten på andre omgang var preget av upresise pasninger, dårlig press og misforståelser fra Eigers side. Suksessoppskriften fra første omgang med høyt press og knallhard jobbing i gjenvinningsfasen var ikke til stede, og Sola tok umiddelbart tilbake initiativet og beholdt det spillemessige overtaket til klokken viste 60 spilte minutter.
Sakte, men sikkert spiste hjemmelaget seg tilbake i kampen, men det manglet det siste lille for å true Sola nevneverdig. Det ble med noen innlegg og skudd fra distanse, som aldri satte Solas keeper på prøve.
Etter 89 minutter var publikumsfavoritten Matias Leidland Løyning frempå, og noterte seg for nok en scoring, da han satte inn 4-0 på ett innlegg fra Marius Karlsen fra kort hold.
Tomålsscorer Mathias Kvåle Perttamo, ble fortjent kåret til dagens Eigerspiller. Den hurtige spissen jobbet iherdig så lenge kreftene holdt. Han noterte seg også for sin fjerde målgivende denne sesongen, da han assisterte Slettebøs scoring.

FARLIG: Perttamo skapte stort hodebry for Sola forsvarerne så lenge kreftene holdt.

KAMPFAKTA

6 serierunde, Hålå, Bøgh Hafsø banen
Eiger – Sola2 4-0 (3-0)
Målene: Mathias Kvåle Perttamo(9), Mathias Kvåle Perttamo(15), Hans Marius Slettebø(37), Matias Leidland Løyning(89)
Dommer: Eirik Stokka (Ganddal IL)
Gule kort: Jan Terje Søyland, ett til Sola
Eigers lag: Denis Nadarevic – Even Utheim-Myklebust, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Sondre Havsø Tveit – Elion Shatri. Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Håvard Leidland – Mathias Kvåle Perttamo, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere: Marius Karlsen, Matias Leidland Løyning, Fabian Fluge, Thomas Hallan-Christensen, André Jørgensen, Alexander Barstad Svanes