Jenter 14 klar for Cup No.1

SHOW: Jenter 14 har levert jevne kamper i vårsesongen, og viste seg som et godt trent lag når de møtte sine mødre til “showkamp” i Hålå.
Om to uker er Eiger sitt jenter 14-lag endelig klar for en sommerturnering igjen. Da reiser jentene til Danmark for å delta på Cup. No. 1 for første gang. Formen er spisset og både spillere og supportere er klare for å innta Frederikshavn for årets store høydepunkt. Vårens seriespill ble avsluttet allerede 1 juni, men jentene har holdt formen ved like med kamp i OBOS cupen og treningskamper utover juni.

Mange jevne kamper

Seriespillet denne våren kan oppsummeres med mange jevne kamper, hvor Eiger jentene stort sett har vært det førende laget, men hvor motstanderne veldig ofte har vært både heldigere og dyktigere foran målene. Dette har resultert i to seire, en uavgjort, fire tap og en plassering midt på tabellen etter halvspilt serie. Med litt mer flyt og kvalitet foran begge mål, så skal det være gode muligheter for å klatre på tabellen utover høsten.

Første runde av OBOS cupen ble spilt mot Havdur, ett av Rogalands beste lag i årsklassen. Hvis målet var å komme langt i turneringen, så kan vi si oss veldig uheldig med trekningen. Til tross for det store underdog stempelet, så kjempet Eiger jentene utrettelig gjennom hele kampen. Spesielt første omgang var bra og ganske jevnspilt, hvor Havdur fikk en heldig 1-0 ledelse rett før pause etter et feildømt corner. Utover i andre omgang ble forskjellen mellom lagene større etterhvert som kreftene hos Eiger jentene ebbet ut. Det ble til slutt et 5-0 tap, men jentene skal allikevel være svært godt fornøyd med gjennomføringen av kampen mot en meget sterk motstander.

I de to siste helgene i juni, har vi blitt invitert til treningskamper mot jentelag som har hatt samlinger i området. Først ut var et 15 årslag fra Jarl som ønsket seg en kamp i Hålå etter å ha vært samlet ved en hytte på Eigerøy. Til tross for at Eiger var det førende laget, så var det Jarl som utrolig nok gikk til pause med en 3-0 ledelse. Eiger jentene skal ha ros for å beholde roen og troen, og gikk ut i andre omgang og styrte kampen fra start til slutt. Til tross for flere sjanser til å dra seieren i land, så endte det med tre scoringer og sluttresultat 3-3. Imponerende opphenting i andre omgang.

Som i fjor ble vi også i år invitert til Hellvik hvor Riska sine gutt og jente lag i årsklassen har laget tradisjon med samling i slutten av Juni. Riska er et lag vi kjenner godt fra tidligere år og som vi har spilt mange jevne kamper mot de siste sesongene. I år spiller derimot Riska ett nivå over Eiger, så det var forventet tøff motstand i år. Det ble en jevnspilt første omgang med sjanser til begge lag, dessverre scoret Riska på en av sine, et halvt minutt før omgangen var slutt. Andre omgangen ble preget av en del enkle feil av litt ukonsentrerte Eiger spillere, som til slutt måtte takke for kampen med et 6-1 tap.

Sjokkerende opplevelse

Den mest sjokkerende opplevelsen for jentene kom utvilsomt på en av de siste treningene før ferien, hvor sporty mødre stilte opp til kamp. Det var en godt bevart hemmelighet, så når utkledde mødre entret banen til tonene av «Rosa helikopter» midtveis i treningen, så var det både sjokkerte og flaue jenter som trengte litt tid for å forstå at dette faktisk var motstanderne for resten av treningen

UTKLEDD: Sporty mødre møtte sine døtre til kamp. De unge stakk av med seieren etter å ha avgjort i straffesparkkonkurranse
Mødrene ga på forhånd klart utrykk for at de var livredde ballen, hadde dårlig kondis, vonde knær og at de var best uten ball. Så noe mer enn 7’er kamp på 2×15 minutter kom ikke på tale.
Det var nok en god taktikk fra mødrene, for de fikk utnyttet sin fysiske overlegenhet og fikk kampen inn i sitt spor med mye kriging og lite finspill. Jentene tok allikevel oppskriftsmessig ledelsen i kampen, men mødrene kjempet seg tilbake og fikk både utlignet og tatt ledelsen 2-1. Denne stillingen holdt seg lenge, men mot slutten fikk jentene vist hvem som hadde den beste kondisen og fikk en fortjent utligning til 2-2.

TØFF KAMP: Mødrene ga tøff kamp, men kondisjonen hentet jenter 14 inn i kampen.
Da gikk kampen til straffekonkurranse og her hadde ikke mødrene nubbesjanse. Jentene scoret på nesten alle sine og vant straffespark konkurransen 12-2.
Nå blir det en velfortjent uke ferie før jentene samles for en siste trening før avreise til Danmark.