Motvind i cupen

Det var lite som blåste Eigers vei i første kvalik runde i NM. Det så lyst ut en god stund, men det hele blåste bort.

Iført nye drakter for anledningen, i et voldsomt forblåst vær på Hommersåk, var det uten tvil bortelaget som kom best i gang. Kanskje var man heldig å fikk medvinden i første omgang. Det hadde gått bare elleve minutter når Jostein K. Salvesen får skutt fra ca. 20 meter, der Stefan Ghilom får touchet ballen, som endrer retning og 1-0 ledelse.  Riska får lite til i motvinden, og Eigers forsvar har full kontroll på det lille de har å by på. Bare to minutter etter ledelsen legger Mathias Perttamo inn et flott innlegg fra sin høyrekant. Innlegget er hardt,  og en uheldig Riska spiller header ballen “elegant” i mål til 2-0. De fleste i Eiger leiren tenker nå på avansement som en ganske klar fasit for denne kvelden.

Så skjer vel det som i tillegg til vinden preger resten av kampen. Kim Nyborg havner i duell i et Riska angrep ti minutter før halv tid. Dommeren blåser frispark, og det oppstår mye diskusjoner i begge leirer. Det resulterer i at dommer konfronterer med sin linjemann – og så kommer det røde kortet. De som har sett kampen på video får selv dømme. Kim får en kamps karantene og må stå over første serierunde hjemme mot Djerv 1919.

Andre omgang blir et sorgens kapittel for Eiger. Riska naturligvis tent for å ha medvind, og en spiller ekstra på banen. Noe de utnytter godt. 69 minutter spilt når ringreven Vetle Myhre reduserer. Da aner man vel et enormt press fra hjemmelaget som også kommer. Syv minutter etter reduseringen kommer utligningen. Hvem andre enn Vetle Myhre.  Det blir gjort mye feilpasninger, og både hår, ball og drakter blåser nesten opp mot Ryfylket. Fem minutter før full tid, scorer Riska igjen og tar ledelsen. Eiger må satse alt, det er vinn eller forsvinn. De får betalt for siste innspurt når Sindre Håland utligner like før slutt. Det er klart for ekstraomganger.

Det var nok et håp om å få medvind i den første ekstraomgangen, men den får Riska – og utnytter det såpass at Vetle Myhre scorer sitt hat-trick ti minutter ut i første ekstraomgang.  Eiger klarer aldri å utnytte medvinden i andre omgang og Riska tar seg videre til andre kvalik. runde i NM. De skal ha for at de aldri ga opp, og stod løpet ut og utnyttet vinden til sitt fulle. Eiger spilte langt under hva de har vist så langt i år – og hva de kan. Dette blir en lærepenge, og kanskje en nødvendig en før det hele braker løs i 3 divisjon.

Eigers lag:

Simen Håland, Kim Robert Nyborg, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Håvard Leidland, Elion Shatri, Jostein Kvernes Salvesen, Kenneth Grande, Mathias Kvåle Perttamo, Stefan Ghilom og Øyvind Garpestad.

Benyttede innbyttere: Alexander Barstad Svanes, Thomas Andreassen, Elias Omdal, Hans Marius Aakre Slettebø og Sindre Håland.

Gult kort: Hans Marius Slettebø

Rødt kort: Kim Nyborg

Mål: Stefan Ghilom (Jostein Salvesen), Selvmål (Mathias Perttamo) , Sindre Håland.

Eiger reiser nå på treningsleir til Danmark, før siste test blir hjemme mot Sandnes Ulf 2 torsdag 30 mars klokken 19:00