Tap i serieåpningen

SERIESTART  Eiger – Djerv 1919 1-2 (1-1). Det ble altså tap i serieåpningen hjemme mot Djerv 1919, og en lang rekke kamper uten tap i Hålå var det altså Haugesundslaget som klarte å bryte. Det ble bevist at Norsk Tipping LIGAEN er et godt hakk opp fra den kjente divisjonen under.

Før avspark var det 1. minutts applaus for tidligere a-lagstrener Vilhelm Olsen som døde 31 mars.

Det var hjemmelaget som kom best i gang, og allerede etter ni minutter spilt finner Håvard Leidland Øvind Garpestad med en lang ball. Garpestad kjemper til seg en stor sjanse som Djerv keeperen må gi retur på. Simen Haughom er på plass og tupper ballen inn til ledelse.

Djerv er farlige på dødballer, og spesielt merkbart med deres fysikk – da med store og kraftige spillere. Ledelsen varer ikke lenge og bare seks minutter etter Haughom scoring får Djerv et Corner. Den slås farlig inn i feltet, og lander til slutt hos en helt umarkert Djerv Spiller som banker ballen inn til 1-1.

Første omgangen bærer preg av mye kjemping, Eiger løpende litt i mellom – men får store nok sjanser til å  score både ett og to. Simen Haughom noterer seg for to halvgode sjanser, som med litt mer bestemt tilnærming, mest sannsynlig ville gitt bedre uttelling.  Djerv har flere farlige dødballer, men omgangen ebber ut til 1-1.

Andre omgangen byr ikke på de veldig store oppturene for hjemmelaget. Djerv er “hissige på grøten”, bruker erfaringen sin med flere år i samme divisjon, og maler på det de makter. Etter bare fire minutters spill er det farlig på nok en dødball som rammer tverrligger, og treffer en Djerv spiller på returen, men ballen går utenfor. Simen Håland som for øvrig stod en god kamp til tross for to baklengs har en mesterlig redning når en Djerv spiller kommer alene igjennom. Hjemmelaget noterer seg for to farlige målsjanser i andre omgang – en av dem da et corner blir godt slått inn mot bakre, men Håvard Leidland kommer ikke nok over ballen og header over.  I det 71 spilleminuttet kommer en av Djervs spisser, Martin Pedersen, seg noe lett forbi Eigers høyreside og setter ballen elegant i mål og sitt andre for dagen. Hjemmelaget gjør flere justeringer til en mer offensiv tilnærming – som gir litt mer trøkk, men aldri nok til å true Haugesunds laget nevneverdig. Et flott angrep blir dog notert med ti minutter igjen å spille, hvor Eiger får nettkjenning, men Mathias Perttamos mål blåses av for offside.

Eiger ble løpende mye i mellom denne kampen, og var ofte på etterskudd. En del feilpasninger og litt frustrasjon var å spore når en ikke klarte å skape mer fremover. Det må trøkkes til mer i duellene på dette nivået og en “frekkere” spillestil må frem.  Ingen tvil om at en nå spiller et hakk opp, og en skjerpings til neste ukes Bergens tur må til når en av opprykksfavorittene Bjarg står på motsatt banehalvdel.

Eiger stilte med følgende lag: 1-2 (1-1)

Simen Håland, Jan Terje Søyland, Sander Haugstad, Sindre Håland, Håvard Leidland, Jostein Salvesen, Elion Shatri, Stefan Gihlom, Mathias Perttamo, Simen Haughom (mål) og Øyvind Garpestad.(assist)