Brodd snudde kampen og vant i Hålå

by eigerfk

NYTT TAP – 1-2 (1-1) Det er sjelden kost at Eiger gir fra seg poeng på hjemmebane. Det så lyst ut i over 40 minutter, men Brodd satte inn et ekstra gir i 2. omgangen som Eiger aldri klarte å svare på. 

Hjemmelaget spilte en god og kontrollert førsteomgang. Innsats, press og taklinger satt der det skulle. Brodd la seg noe lavt i starten –  og i solvarmen hadde Eiger grei kontroll på det aller meste.  Etter bare to minutters spill får Øyvind Garpestad ballen, som finter ut halve Brodd forsvaret – prøver å finne Simen Haughom, men en Brodd-tå kommer i veien.  Så etter 18 minutters spill, kommer så langt årets angrep i Hålå. Det hele starter med et perfekt utspill fra keeper Simen Håland som finner Sander Haugstad. Han flikker kjapt videre til Perttamo – som elegant drar seg ned mot dødlinja og legger ut til en fremadstormende Sindre Håland – som dunker ballen i mål til 1-0. Det noteres også en god kontring fra et brudd, hvor Øyvind Garpestad fosser gjennom – han har med seg Haughom på løp alene igjennom på sin venstre side, men Garpestad blir uheldigvis stoppet før ballen sendes videre. Kunne blitt en stor målsjanse ut av det angrepet. Det virket da som om 1-0 skulle bli pauseresultatet.  Brodd ville det annerledes, og som nevnt flere ganger denne sesongen – personlige feil straffer seg hardt på dette nivået. Eiger mister ballen altfor lett på midtbanen og er ikke i balanse. Brodd spiller ballen igjennom , og alene med keeper gjøres ingen feil og mot spillets gang står det 1-1 til pause. 

I andre omgang virket det som om Eiger går litt opp i “liminga”. Brodd har skiftet til et nytt gir, og løper enormt mye i hele omgangen. De er ekstreme på press, og ofte med to mann. Det blir vanskelig for Eiger å spille ball og det blir mye tilfeldigheter. Eiger noteres dog for et godt skudd fra Kenneth Grande som har godt retning og fart, men går via en Brodd spiller og til corner. Kujtim noteres kanskje for den største Eiger sjansen i omgangen når han header på “blankt” mål, men dessverre rett i klypene til Stavanger keeperen. Så var det dette med personlige feil – da det rotes nok en gang bakover – noe som Brodd utnytter godt, scorer –  og tar ledelsen etter ca 63 minutters spill. Etter dette blir det mye temperament på banen og tøffe dueller, samt stort engasjement og temperatur på sidelinjen. Eiger sliter med å komme seg inn i kampen igjen etter målet – og angrepene stoppes tidlig. Brodd står løpet ut med sin løps kraft og innsats – vinner mye dueller og haler i land en 2-1 seier.  Eiger vant treningskampen i vinter med samme sifre – og Brodd fikk dermed sin revansj når det talt som mest. 

Eiger taper nok en gang med ett mål – som følge av personlige feil og/eller feil som straffer seg hardt. Det er mye læring av slike kamper, og man blir ikke rundspilt på noen måte. Hjemmelaget i “Fort Hålå” er med og det kan like gjerne vippe andre veien selv om andre omgangen vinnes av Brodd på mange måter. Nå blir det tungt fremover og Eiger må begynne å ta poeng for å kunne overleve. 

Neste kamp er førstkommende torsdag borte mot Madla, som vant sin kamp i dag med 4-0 over Bjarg. 

Eiger stilte med følgende lag:

Simen Håland, Kim Nyborg, jan Terje Søyland, Stefan Ghilom, Sander Haugstad, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Sindre Håland, Mathias Perttamo, Simen Haughom og Øyvind Garpestad. 

Benyttede innbyttere:

Kujtim ismaili, Elion Shatri og Even Myklebust. 

Gult kort:

Jan Terje Søyland

 

Er dette noe for deg?

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?