Eigertap på Lassa

NYTT TAP – Eiger tapte 0-3 (0-2) for Vidar i kveld. Det ble altså ikke poeng denne serierunden heller-  og det fortsettes med for mange personlige feil som ikke “går hus forbi” på dette nivået.

Eiger møtte opp til kveldens kamp med en litt mer defansiv tilnærming. For å få et mer kompakt lag og “lure” frem sjanser der de måtte by seg. Kampen sett under ett, så ble det absolutt vist at det taktiske fungerte på mange områder – men der det ble noe ufarlig, og til tider tamt fremover. Da blir man hardt straffet når personlige feil igjen feller de røde og blå – for kvelden kledd i helhvitt.

Første omgangen fikk aldri satt seg, og var så vidt begynt når det oppståtte en liten kommunikasjonsfeil i de bakre rekkene. Noe Vidar utnyttet til deres fulle med et skudd fra ca. 15 meter, plassert til høyre for Eigers  keeper og i mål. Det var da spilt bare fire minutter.

Spillet etter målscoringen var relativt jevnt. Et lite overtak fra Vidar som hadde ballen mest, og som produserte mest uten de store sjansene. Dog for Eiger, litt etter planen gitt på forhånd.

Etter halvtimen spilt, får Eiger et frispark som tas hurtig. Ballen blir spilt igjennom til Simen Haughom som kommer alene med keeper. Den tidligere Vidar spissen nølte et lite sekund for lenge før skuddet kom – og det ble blokkert til et corner.

Det var mye som tydet på at det skulle ebbe ut til pause med ett mål under. Det er skrevet litt i forkant om “dritt feil” – og bare fem minutter før sidebytte, kom akkurat en slik.  Eiger hadde full kontroll, da det blir spilt en ball tilbake mot keeper. Den pasningen ble bare ikke god nok, og Eigers keeper klarte ikke nå ut i tide – før en Vidar angriper snappet ballen og kunne trille den i åpent mål. En kalddusj før pause.

Kampen ble spilt på et vått naturgress. Ballen stusset godt, og hoppet litt her og der. Det var ikke spor å se av at kreftene til Eigerspillerne begynte å ta slutt før Vidar spillerne- noe man fryktet litt på forhånd ettersom man ikke er godt vant med dette dekket.

Andre omgangen ble veldig lik den første.  Banespillet var jevnt, med et lite Vidar overtak i ballinhav. Det ble fortsatt skapt litt for lite sjanser fremover der mulighetene bøy seg etter blant annet brudd. Det stoppet ofte på en feilpasning eller tap av dueller mot to store og sterke Vidar midtstoppere.

Stadionuret viste 55 minutter da Vidar vartet opp med et godt angrep. En Vidar angriper fikk til slutt ballen i boksen, og det var kun Eiger keeperen igjen å “lure”. Eigers midtstopper Jan Terje Søyland prøvde det han kunne for å stoppe en avslutning. Det resulterte i litt kontakt med Vidar angriperen som falt – dommeren dømte straffe og Søyland fikk se det røde kortet.

Det ble gjort endringer i laget etter det røde kortet. Det var litt frykt på benken om det ville bli kollaps og stygge sifre. Det ble det ikke. Eiger fortsatte disiplinert og spillet kom tilbake på samme spor – kanskje med et bedre mentalt Eiger lag etter utvisningen. Ermene ble brettet opp og bevelsene ble enda bedre. Øyvind Garpestad kom inn og utgjorde umiddelbart en forskjell i det offansive – og det er å håpe at han er 100% klar igjen til neste kamp som er hjemme mot Fyllingsdalen førstkommende søndag.

Kampen ebbet ut til 0-3. Det tas med en stor sjanse på et Eiger Corner der Aleksander Svanes kjempet og vant en hode duell. Headingen gikk like utenfor.

Det er kun tre poeng som gjelder hjemme mot Fyllingsdalen.