Fullt fortjent seier i Hålå

ENDELIG 3 POENG – 2-0 (1-0) Fyllingsdalen kan takke keeperen for at det ikke ble stygge sifre i dagens kamp mot vertene Eiger. En fullt fortjent seier – etter en nesten plettfri kamp fra samtlige! Dette smakte godt i sommerværet.

Humøret og motivasjonen i gruppa har hele tiden vært på topp. Det til tross for stang ut og marginer i mot de siste kampene.  Trenerne Stian og Lars bruker mye tid på å holde motivasjonen i sjakk, og spillerne har nok selv opplevd progresjon, hvor nærme en har vært – og tatt med seg det positive inn til nye kamper.

Ingen tvil om at dagens kamp bar videre frukter for hard og systematisk jobbing. I sommervarmen i Hålå var det egentlig ikke noe tvil, men erfaringene fra sesongen så langt gjorde at konsentrasjon og fokus konstant var påskrudd –  i over 90 minutter.  Kampen var bare åtte minutter gammel når Håvard Leidland sendte Øyvind Garpestad igjennom alene med keeper – men den storvokste Bergenseren i Fyllingsdalen buret avverget en tidlig ledelse for Eiger.  Vertene hadde full kontroll på banespillet. Lå kompakt, spilte som et lag med en tydelig plan-  og jobbet godt sammen.  Det ble produsert en rekke gode angrep, og flere hjørnespark er notert. Håvard Leildland som ble kåret til banens beste spiller ( i selskap med flere) fikk muligheten på et skudd fra ca. 18 meter, men ballen strøk stolpen og ut.  Etter 36 minutter spilt er det notert enda en alene igjennom med keeper sjanse. Øyvind Garpestad fikk prøve seg nok en gang, MEN der stod som på forrige – siste skansen i Fyllingsdalen-buret i veien.

Eiger ga seg aldri i solsteken. Fyllingsdalen slet bakover mot et Eiger lag med mye bevegelse og med “giftige” spisser på topp. En hardt arbeidende midtbane og med et forsvar full av “fandenivolskhet” gjorde det svært vanskelig for gjestene. Fem minutter før sidebytte luktet Sindre Håland en løpsduell i bakrom. Det så Kenneth Grande som elegant spilte ballen igjennom. Sindre fosset avgårde – tok seg tid til å se seg bak – og var sikker som banken da han satte inn 1-0 til høyre for keeper –  som også ble pause resultatet.  Fyllingsdalen så noe “rystet” ut etter 45 minutter og skapte lite foran Eiger målet.

Andre omgangen var bare ett minutt gammel da Håvard Leidland tråkket seg innover i banen mot motstanderens mål – bestemt på å gjøre det hele selv. Han drog seg elegant forbi alt av hvite Fyllingsdalinger og fikk ladet kanonen. Skuddet havnet i nettveggen, og en stor sjanse ble avverget for bortelaget. Gjestene yppet seg litt mer de neste ti minuttene, men foruten et skudd i nettveggen var det lite å skrive om i de helt store målsjansene. Eiger forsvaret med Aleksander Svanes i særdeles god sommerform sørget for å få stoppet det aller meste som kom.  Eiger hadde veldig god kontroll igjennom hele kampen. Kompakt – disiplinert – god kommunikasjon og lojal til kamp plan. Etter en times spill fikk Eiger nok en alene med keeper situasjon da Simen Haughom ble spilt igjennom. Hvem andre enn Keeperen fra Fyllingsdalen stod i veien.

Et tilbakespill fra en Fyllingsdalen forsvarer ble plukket opp av keeper. Dommere blåste helt korrekt frispark, og da inne på ca. 14 meter. Frisparket ble utført med et skudd som passerte muren, og suste hardt på keeper. Det ble gitt en retur – og det var bare et under fra oven!? som hindret Eiger i å lede 2-0 –  og med det kunne punktert kampen.  Det begynte å bli nerveprirrende utover i andre omgangen. Selv med kontroll, og med enorme sjanser – så har erfaringer fra tidligere kamper i år vist at ledelse som snur til baklengs og poengtap kommer når en minst venter det. Kenneth Grande ble notert for et godt skudd fra distanse som keeper strakk seg etter  – og ut til et hjørnespark.

Fyllingsdalen gjorde det de kunne utover i omgangen  – og satte inn siste de krampetrekningene på jakt etter en utligning. Det hjalp så lite – det var Eigers dag dette. Med et solid forsvar og en midtbane som la ned halve sjela for å avverge at ledelse denne gangen skulle ryke – ble Bergenserne et nummer for små. Med femten minutter igjen å spille – fikk Eiger nok en gang en alene med keeper situasjon. Denne  gangen ved Kenneth Grande. Heller ikke han klarte og overliste den gulkledde keeperen til laget fra Bergen.  Ikke nok med det – Øyvind Garpestad hadde også mer krefter igjen, og ville så gjerne på scoringslista. Han var svært nær når han kom alene igjennom etter et flott “garpestad raid”. Garpen kom litt skrått – og skuddet gikk via keeper og til nok et hjørnespark.

Det ble litt vel spennende de siste minuttene. Selv om Eiger fortsatt hadde god kontroll på kampen,  og burde ledet med flere mål – så hadde alle friskt i minnet om ledelse i flere kamper i år. Personlige feil- og hvor kjapt et mål i mot kan komme i mot – ja også på overtid.  I dag ville det vært ekstra surt – enormt surt. Heldigvis så var “dritt feilene” denne søndagen lagt igjen et helt annet sted –  langt fra Hålå!

Klokka viste overtid når en hardt jobbende Sindre Håland sendte Simen Haughom igjennom – og en kampens siste sjanse ble gitt alene med “beistet” bakerst hos bortelaget. Ringreven Haughom fikk spillere, trenere, tribune og benk til å slippe jubelen løs da han sikkert nettet og sikret Eigers andre mål –  og med det fastsatte han sluttresultatet til 2-0.

Dette fortjente guttene så enormt mye – laget – klubben og alle som heier på de røde og blå! En nesten plettfri kamp kollektivt og individuelt ble vist – det ble blødd for drakta –  og selv om det må ha kostet mye krefter i varmen er redaksjonen i Eiger Media AS overbevist om at det må ha smakt så mye mer enn hva det kostet! Det ble vist at dette laget er mer enn et middels 3 div. lag –  og i alle fall ikke et bunnlag. Ja, det er også blitt vist tidligere i år, men da er det ekstra godt å få betalt med seier og 3 poeng! Dette er garantert ikke den siste oppturen – og jobbes det like bra som hittil i år så er det mye å glede seg til utover. Det er poengene som teller, og det gis ikke ut stilkarakterer. I dag kunne man ta med seg både poeng –   og stilkarakterer gitt fra flere på tribunen.

Takk til dere publikum som kom – vi savnet dere som ikke kom;) Det betyr ufattelig mye å ha den støtten på tribunen, noe også guttene gang på gang nevner i garderoben.

Ny poeng jakt blir det mandag 12. juni borte mot jumbo plasserte Sandnes Ulf 2. Den kampen starter 19:00.

Eiger stilte med følgende lag:

Simen Håland, Sander Haugstad, Aleksander Svanes, Sindre Håland, Håvard Leidland, Jostein Salvesen , Stefan Ghilom, Kenneth Grande, Elion Shatri, Øyvind Garpestad og Simen Haughom.

Benyttede innbyttere:

Ingen.

Gule kort:

Sindre Håland og Stefan Ghilom

I troppen mot Fyllingsdalen var også et nytt ansikt å se i a-lags sammenheng. G17 spiller Steffen Wium Omdal. Det ble ikke debut og spilleminutter i dag (i en kamp uten et eneste Eiger bytte), men en spiller vi håper å kunne se mer av i fremtiden som kommer. Lagkamerat på Eigers G17 og keeper, Fabian Andersen var også med i kamp troppen som reservekeeper denne flotte Eiger dagen