Bunnsolide juniorer

Bunnsolide juniorer

Eigers juniorer leverte en bunnsolid kamp da Klepp gjestet Hålå i første kvalifiserende runde til NM fredag. 2-0 ved pause ble til 5-1 ved full tid i en kamp Eiger vel egentlig aldri var truet.
Innledningsvis hadde imidlertid et fintspillende Klepplag ballen vel så mye som de røde og blå. Men anført av de to midtbanespillerne Sander Brobakken og Ole Asbjørn Liland, sammen med et solid forsvar, klarte jærbuene aldri å komme til de helt store sjansene. Eiger på sin side angrep hurtig når sjansen bød seg og de to backene Nikolai B. Strømstad og Steffen Skinnarland var svært aktive og med framover.
Etter drøye ti minutter av omgangen skulle Eiger gå opp i 1-0. Viktor Opheim var sterk i en duell med keeper og da ballen lå fri i etterkant kom Simon Øvrevik susende som en torpedo og hamret ball i nettet. Få minutter etterpå ble Sander Haugstad uregelmentert tatt etter et godt raid og Eiger ble tildelt frispark drøye 25 meter fra mål. Stefan Ghilom dro til med høyreslegga (høyrestilken) , men dessverre gikk det harde skuddet like utenfor mål. Sander Haugstad hadde bra driv og kombinerte fint med Simon Øvrevik da rundt kvarteret hadde passert. Sistnevnte avsluttet utenfor på en god sjanse. Eiger lot Klepp ha ballen mer i den påfølgende perioden og først da omgangen var rundt halvtimen gammel begynte Eiger å skape virkelige sjanser igjen. Sander Haugstad var millimetre fra å doble ledelsen da han bare nesten nådde et innlegg like foran Klepp keeperen. I neste angrep avverget Klepp til corner. Matias L. Løyning slo presist inn og Simen Sæstad knuste alle i lufta og headet inn 2-0. Få minutter etterpå kom både Sander Haugstad og Viktor Opheim til eventyrlige sjanser, men en fantastisk Klepp keeper reddet begge forsøkene glimrende. Lagene gikk til pause med 2-0 til Eiger etter en omgang der lagene vel hadde ballen omtrent like mye, men der Eiger skapte sjansene.

Andre omgang var bare 4 minutter gammel da det skulle stå 3-0. Forspillet var av den vakre sorten der Matias L. Løyning slo Viktor Opheim fint gjennom. Viktors innlegg var klasse og inne foran mål kom Simon Øvrevik i full fart. Før ballen nådde Simon kom imidlertid en Kleppspiller skliende og satte ballen i eget mål. Få minutter etterpå var det Sander Haugstad show inni gjestenes 16 meter. Med finter og dragninger kom han seg fri og slo inn, men en påfølgende kanonade mot Klepps mål ble resultatløs. Like etterpå var det Viktor Opheims tur til å dra av noen Kleppspillere. Klasseraidet fra unge Opheim endte imidlertid med at han curlet ballen med utsiden av foten drøye 18 cm til side for mål. De påfølgende minuttene vant Eiger ved flere anledninger ballen høyt i banen, men både et bra skudd signert Ole Asbjørn Liland og et gjennombrudd der Matias L. Løyning var alene gjennom ble reddet av Klepps keeper. I det 56 minutt klarte imidlertid ikke Klepp å stå i mot lenger. Denne gang var det en hard og presis corner fra Matias L. Løyning. Og nok en gang var det et Kleppbein som var sist på ballen under hardt press fra Eigerspillere. Dermed 4-0. Bare minuttet etterpå skulle det bli 5-0 også da en god og offensiv Steffen Skinnarland slo bra inn og som ved de forrige to målene kunne man notere selvmål i protokollen.
Til tross for stadige bytter ut over i andre omgang var det Eiger som kom til både sjanser og nestensjanser. En svært spillesugen Marin Mincev var nærme, men avsluttet i nettveggen fra brukbar posisjon. 10 minutter før slutt skulle likevel gjestene få et trøstemål. Et frispark fra rundt 20 meter ble stusset videre i mål bak en sjanseløs Olav Omlid i Eigerburet.
Kampen ebbet ut med en imponerende 5-1 seier uten at Eiger kan sies å ha vært supereffektive. Likevel var det solide saker som ble vist og samtlige spillere løste sine arbeidsoppgaver 110%.
Dagens Eigerspiller ble Sander Haugstad. Med sine pasninger, flikker og gode driv viste Eigers yngstemann svært godt igjen på banen.

“Man of the match”

Kampfakta:
1-0 Simon Øvrevik (12 min)
2-0 Simen Sæstad (37 min)
3-0 selvmål (49 min)
4-0 selvmål (56 min)
5-0 selvmål (57 min)
5-1 (80 min)

Eiger startet med følgende elleve:
Olav Omlid
Nikolai B. Strømstad
Simen Sæstad
Stefan Ghilom
Steffen Skinnarland
Sander Brobakken
Ole Asbjørn Liland
Viktor Opheim
Sander Haugstad
Matias L. Løyning
Simon Øvrevik

Benyttede nnbyttere:
Marin Mincev
Håkon Hovland
Fredrik Hovland
Jamil Yasin
Kåre Hetland
Sondre Øksdal

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND