Cup-exit for Eiger

Cup-exit for Eiger

Eiger tapte tirsdagens andre kvalifiseringsrunde i cupen mot Lyngdal. Etter en jevnspilt (!) kamp ble det imidlertid stortap 2-6 for de røde og blå etter å ha hatt både marginer i mot i tillegg til udyktighet i begge ender av banen.

Eiger som igjen var rammet av veldig mange forfall grunnet skader, stilte blant annet uten forsvarsbauta Glenn Strømstad og målgarantist Stian Sleveland. Likevel stod ikke Eiger noe tilbake for 3 divisjonslaget Lyngdal, verken i spill eller sjanser. Det var likevel gjestene som tok ledelsen da de nærmest ble forært målet etter et svakt utspark fra Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas. Etter en god Eigerinnledning kjørte Lyngdal kampen fra det 5 til det 10 minutt. Ledermålet kom i det 9 minuttet. De røde og blå jobbet seg sakte men sikkert inn i kampen igjen – anført av Eigers beste denne tirsdagskvelden, Asbjørn L. Larsen, Ole Asbjørn Liland og Martin Tønnessen. Like før kvarteret var spilt sendte Martin Tønnessen i vei en klinisk langpasning i retning Asbjørn L. Larsen. Han var bare et dårlig mottak fra å sette seg selv i en alene med keeper situasjon. Drøye fem minutter etterpå Var det Ole Asbjørn Liland som serverte men Sigmund Hunnestad lyktes bare nesten på en stor mulighet. Etter drøye halvtimen skulle det imidlertid bli utlikning da en Lyngdalspiller handset inne i egen 16 meter og Asbjørn L. Larsen satte ballen kontrollert og kontant i nota. Etter en omgang der nok Eiger var hakket bedre enn gjestene fra sør, var det bittert å få 1-2 i sekken like før halvtidshvilen. På overtid – uten at man helt så hvorfor det ble lagt til tid, slo Lyngdal et frispark inn fra høyre. Ballen endte på tilfeldig vis i beina på en grønnkledd som besluttsomt satte inn ledermålet.

Det var ikke behov for de store endringene før omgang to og Eiger kom greit i gang også i kampens siste 45 minutter. Men så måtte nok en Eigerspiller hinke av banen da Hans Marius Slettebø fikk seg en smell og like etterpå så det med ett tyngre ut. 1-2 ble til 1-3 da en Lyngdalspiller stusset ballen forbi en Sarunas Kilijonas på bærtur. Og med Morten Nodland utvist etter to gule med bare minutters mellomrom så det blytungt ut. Likevel burde Sigmund Hunnestad redusert da nok en klinisk Martin Tønnessen pasning sendte ham igjen alene med keeper. Sigmund gjorde det meste rett og tuppet ballen forbi gjestenes keeper, men ballen trillet få meter utenfor mål. Inspirert av nestenmålet jobbet imidlertid Sigmund Hunnestad inn 2-3 fire minutter etterpå da han forfulgte en lang og “håpløs” ball. Lyngdals sisteskanse ble med ett usikker og slo ballen rett i Sigmund og i mål. Det var et svært fortjent reduseringsmål på dette tidspunktet av kampen. Men trener Rune Johansson hadde gamblet og ikke erstattet Morten Nodland med en ny forsvarsspiller etter det røde kortet. 2-4 like etter at Eiger hadde redusert kom nok som en konsekvens av dette. Men de røde og blå kjørte på videre og tildels store sjanser fra Torstein Myklebust, et susende frispark fra Martin Tønnessen, en Eigerkanonade som endte med at Steffen Skinnarland hamret ballen i tverrliggeren viste at det ikke skulle gis opp uten kamp. Men Lyngdal skulle kontre inn både 2-5 og 2-6 før full tid, etter at det ble sluntret noe unna med de tunge løpene hjem etter endt angrep.

De neste dagene får stå i restutisjonens tegn og nå gjelder det å stable på beina et slagkraftig lag til serieåpningen mot Figgjo i Hålå førstkommende fredag. Så gjelder det bare å tette igjen bakover. Framover på banen ligger Eiger på akseptable 3,8 mål i snitt etter 2014s første ti kamper!

Asbjørn var bombesikker fra straffemerket – og utliknet fortjent til 1-1

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND