Damelaget i storslag

Damelaget i storslag

September har så langt vært en meget god måned poengmessig for Eigerdamene! 3 kamper og 3 solide seirer er fasiten. Veldig kjekt med full pott, men vel så flott er det måten poengene ble sanket på.  Utrolig fint samspill og kombinasjoner, mange målsjanser, herlig innsats over hele linja og ikke minst et smittende humør på banen. Motiverende for trenerne å se at det vi terper på trening får vi igjen på banen og at vi blir bedre når oppmøte og innsats er på topp. Selv om vi har mistet sentrale spillere nå i høst grunnet flytting, har nye kommet inn og tatt steget opp.

Første seier i september var borte mot Riska. Riska har vi møtt to ganger tidligere dette året. Et velfortjent tap i treningskamp i starten av året og forsmedelig tap i sluttminuttene hjemme i serien. Denne gangen skulle tapene hevnes, var vi alle enige om. Og fra første ballberøring var det aldri tvil om hvem som ville mest og hvem som var best spillemessig. Det ene flotte angrepet avløste det andre, men ballen ville som så ofte før i sesongen ikke i mål. Heldigvis slapp vi ikke til Riska bakover heller så damene mistet ikke motet men bare fortsatte og fortsatte å male på. Og etter et flott slått corner av Ragna Løyning, klarte Marte Risnes Hansen å få ballen over streken. 1-0 til pause.

Andre omgang var ganske lik første. Stor Eigerdominans men ingen ball i mål før Anna Elin Seglem i sin foreløpige avskjedskamp endelig lykkes alene med keeper og 2-0 var et fakta. Fin måte å avslutte sin karriere i Eiger etter 11 flotte år. Kampen ebbet ut uten flere mål og Eigerdamene kunne juble for velfortjent seier og hevn.

Andre seier ble servert gjennom en mail i posten. Ålgård klarte ikke å stille lag til vårens hjemmekamp. Kampen ble utsatt til nå i høst, men også nå takket de nei til kamp. Dermed fikk vi 3-0 og 3 poeng i protokollen uten å ha spilt engang.  Ikke slik vi ønsker å vinne kamper. Har helst lyst til å spille.
Derfor var det ekstra godt at samme Ålgård var motstanderen i gårsdagens bortekamp. Slik at vi kunne finne ut om poengene vi bare fikk tildelt var berettet eller ei.  Vi hadde god tro på at seieren skulle være med oss hjem. Hvis vi bare fulgte opp kampplanen skulle dette gå veien. Litt fomlende start hvor sjansene ikke blir tatt vare på og ikke nok beslutsomhet bak gjorde at kampen levde litt det første kvarteret.

Kaptein Karen Løyning ville heldigvis ha et ord med i laget om hvordan denne kampen skulle utarte seg og startet kveldens målshow med et langskudd i mål. Lillesøster Ragna ville ikke være dårligere. Etter flere flotte kombinasjoner langs høyresiden skar hun inn og skjøt ballen i mål, 2-0. Marte Risnes Hansen ville også være med på moroa. 3-0 etter fint samspill på venstresiden denne gangen. Ragna Løyning scoret nok en gang før pause da hun kom i bakrom alene med keeper etter en nydelig langpasning fra Silje Figved.

Andre omgang startet tammere og mer jevn. Ålgård bet mer og mer ifra seg, men dyktig forsvar med ledelse av Ine Bilstad og stødig keeper i Lise Hetland demmet opp for sjansene som kom.  Etter hvert overtok Eiger kampbildet og halvveis ut i omgangen scoret Elise Tengs på et veldig langt langskudd, 5-0. Ragna Løyning scoret sitt tredje for dagen da hun satte inn 6-0 målet fra 16 meter. Siste målet i kampen fikk Dorthe Skipstad æren av å score. Etter en bom bare noen minutter i gikk ballen endelig i hennes favør. Kjekt med nye folk på scoringslista og 7-0 seier. Også kjekt for Karen Løyning å avslutte sine 13-14 år i Eiger Fk med seier sammen med sine medspillere. Hun har vært en nøkkelspiller i mange år og vil bli savnet.

Neste kamp er høstsesongens eneste hjemmekamp hvor Brodd-damene forhåpentligvis skal kjøre slukøret hjem. Viser dere samme flotte spill og innsats som de forrige kampene er det i hvert fall mye som tyder på det.
Stå på jenter og lykke til

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND