Eiger j13 «best i byen» – også denne gang!

Eiger j13 «best i byen» – også denne gang!

J13vsEIK oktober2012
Onsdag var j13 verter for nabo EIK i årets siste seriekamp. Toget om å få spille  KM-finale mot beste laget fra nord-fylket  var allerede gått etter uavgjort mot Viking forrige runde, samtidig som Bryne vant sine to siste kamper. Dermed skulle det spilles om 2. plassen – og hvem som kunne kalle seg «best i byen»!

Vertene startet med til dels kraftig vind midt imot – og ble også presset noe bakover på banen. EIK kom til ettpar halvfarlige skuddforsøk uten at det ga Marion Blitzner Leidland i Eigermålet de store utfordringene! Etter 7 minutters spill kom dagen fineste angrep. Hjemmelaget ruller opp på venstre siden med en opplagt Martine Klippen, som tar seg til dødlinja etter å ha lurt seg forbi 2-3 EIK-spillere. Innlegget møter Stine Kvamsø perfekt på bakre stolpe – og får en enkel jobb med å bredside ballen i mer eller mindre åpent mål! Etter dette blir det mye ta og gi på midtebanen – og en strålende god Karen Løyning får etter hvert temmet EIKs beste spiller – ved hele tiden å være aggressiv og først på ballen.

 

Gjestenes første skikkelige sjanse kommer først etter 25 spilte minutter. En unødvendig gitt corner blir slått direkte i bakre stolpe i medvinden. Returen havner i EIK-bein, men forsøket fra 1 m(!) redder Marion mesterlig med en beinparade! Istedenfor 1-1 som ut fra spill kanskje hadde vært rettferdig – så får Eigerjentene frispark midt på banen like etter. Et godt slått dødball av Anna Tollefsen blir nydelig flikket videre av ei for kvelden flink Thea M. Refsland, og ballen lurer seg inn helt nede ved stolperota – og 2-0.

Stillingen holder seg til pausen! Her får jentene to valg – gå ut å ta kommandoen og «drepe» kampen med en skåring til – eller slippe gjestene inn i kampen ved å tro at jobben allerede er gjort! Heldigvis tar hjemmelaget skikkelig tak i kampen i 2. omgang – og styrer denne totalt. EIK kommer til 0(!) sjanser, mens Eigerjentene burde skåret flere enn de to som de gjorde også i denne omgangen. 3-0 sørger Martine Klippen for da hun ikke gir opp en lang ball – og «stjeler» denne mellom en forsvarer og EIKs keeper! Kjempejobbing! 4-0 sørger Johanne Nesvåg Omdal for etter en presist slått corner fra Ingeborg Leidland Løyning. Et sterkt resultat og en flott avslutning på serien for flinke Eigerjenter – som har spilt 21 seriekamper i år – og bare tapt en kamp mot et godt Brynelag som ønskes lykke til i KM-finalen neste helg!

Og tittelen «best i byen» blir i Hålå – der Eigerjentene i tre kamper mot EIK i år har spilt en uavgjort og vunnet de to andre. Jentene har skåret 8 mål og sluppet inn – null – på tre og en halv times spill!

Nå står en forhåpentligvis kjekk avslutningshelg for døren – i Kristiansand  – og Gimletrolls vintercup! Med riktig innstilling og topp innsats kan dette bli en kjekk avslutning på en flott sesong – med seier i Cup no1 i Frederikshavn som det desiderte høydepunktet!

Stå på videre jenter!

 

Tott

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND