Eiger slo Frøyland

Eiger slo Frøyland

Eiger-Frøyland mai 2013-2

Eiger viste fantastisk lagmoral da 0-1 ble snudd til 2-1 og seier på Sparebank 1 banen i Hålå fredag. To solide forsvar sørget for at det lenge så ut som en «første målet vinner kamp» Men da Frøyland gikk opp i 1-0 etter 62 minutter ble de feige og ville trygge ledelsen. Det skulle straffe seg ettersom Eiger aldri på noe tidspunkt gav opp. Selv etter 1-1 og et ok resultat etter 85 minutter manet Eigertrener Rune Johansson spillerne til å å prøve å avgjøre kampen. Dette lyktes Eiger med til fulle da Vytautas Birksys hamret inn 2-1 med ett minutt igjen å spille av ordinær tid. Det ble fire nervepirrende tilleggsminutter før Hålå eksploderte og spillerne kunne juble for tre poeng og seier.

Frøyland kom best i gang da kampens dommer Morgan Hobberstad blåste det hele i gang. De presset høyt, var gode på gjenvinning og solide i pasningsspillet. Den første virkelige sjansen var det likevel Eiger og Hans Marius Slettebø som fikk etter 5 minutter. Fra skrått hold blåste han ballen relativt hardt via Frøylandkeeperens hansker over og til corner. På motsatt ende av banen hadde Frøyland to gode skuddforsøk som begge endte utenfor etter hhv 12 og 13 minutter. Like etterpå var Eimantas Marozas millimetre fra å nå et flott gjennomspill som ville sendt ham alene med keeper. En sjansefattig periode fulgte der spesielt Frøyland spilte fin pasningsfotball – helt til de nærmet seg siste tredjedel av banen. Der sørget et resolutt Eigerforsvar for at de ikke kom lenger. Omgangen var litt over halvspilt da Martin Tønnessen forserte på venstresiden og slo inn. Selv med Eigerspillere i kø for å score ble utbyttet ingenting på en god sjanse. Eiger stod også for omgangens siste virkelige sjanse etter 38 minutter da Hans Marius Slettebø ble overlappet av Kjetil Vigrestad. Kjetil forserte og slo 45 grader ut der Hans Marius kom i fullt firsprang og dunket ballen over mål. Et flott angrep som hadde fortjent en bedre skjebne.

Kampbildet endret seg ikke nevneverdig etter pause. Frøyland trillet en del ball uten at disiplinerte og hardtarbeidende Eigerspillere slapp dem alt for nære mål. Men etter 53 minutter smalt det i Eigers tverrligger da en Frøylandspiller fikk bra treff etter fint innlegg. Gjestene fra jæren bet seg fast høyt oppe i banen de påfølgende minuttene uten å få uttelling. Men i det 62 minutt smalt det igjen og denne gang via tverrligger og i mål. Fra 20 meter fikk en Frøylandspiller et lykketreff av de sjeldne og ballen for i mål uten sjanse for Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas. Eiger gikk rett i angrep og et flott innlegg og ditto heading av Eimantas Marozas tvang Frøylands keeper ut i full strekk og til corner. Samme mann kom enda nærmere et par minutter etterpå men nok en gang gikk Frøylands sisteskanse seirende ut av duellen. Eiger jaget nå utlikning og tenkte mer offensivt enn defensivt. Likevel var det den siste avgjørende pasningen som manglet. Med kvarteret igjen la Eimantas igjen til Eivind Blakstad som fikk bra treff. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper.

Frøyland hadde god tid og virket svært interesserte i å holde på ledelsen mot slutten. Eiger jobbet imidlertid steinhardt på hver ball og med fem minutter igjen ble innbytter Matias L. Løyning spilt gjennom litt på siden inne i gjestenes 16 meter. Innlegget var hardt og myntet på Eimantas Marozas som hadde posisjonert seg fint foran mål. Men før ballen kom så langt nærmest løp en Frøylandspiller ballen i eget nett og dermed 1-1. Trener Rune Johansson så at Frøyland var rystet og pisket spillerne til videre innsats i jakten på flere mål. Og med et minutt igjen av ordinær tid skulle banens gigant Vytautas Birksys sørge for 2-1 da han stod på rett sted der ballen falt ned i etterkant av et corner. Uten å nøle smalt han ballen i motsatt kryss og elleville jubelscener utspant seg på Sparebank 1 banen. Etter fire nervepirrende tilleggsminutter var det hele over og Eiger kunne juble for tre nye poeng etter en herlig arbeidsseier.

Eiger startet med følgende elleve:
Sarunas Kilijonas, Kjetil Refsland, Fredrik Andersen, Vytautas Birksys, Morten Nodland, Kjetil Vigrestad, Ole Asbjørn Liland, Martin Tønnessen, Eivind Blakstad, Hans Marius Slettebø, Eimantas Marozas.

Benyttede innbyttere:
Matias L. Løyning og Stefan Ghilom

Les hva andre media skriver:
Frøylands hjemmeside
Kampfakta
Dalane Tidende

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND