Eiger sløste

Eiger sløste

FFK-Eiger mai 2013
Eiger produserte flere store sjanser mot Flekkefjord enn i de foregående seriekampene til sammen da sistnevnte var verter i 16 mai oppgjøret på Uenes torsdag. Likevel endte oppgjøret målløst på en elendig grasbane.

Graskamp var et nytt bekjentskap for Eiger denne sesongen og det bar kampen preg av fra begynnelse til slutt. Selv de enkleste pasninger hadde en tendens til å havne alle andre steder enn der de var ment. Likevel produserte Eiger nok sjanser til å ta en komfortabel seier. Flekkefjord på sin side var vel så gode helt til de nærmet seg siste tredjedel av banen. Da var det stort sett full stopp og hvis man legger godviljen til kan de kanskje skryte på seg 3-4 brukbare sjanser. En av dem kom 9 minutter før slutt da en god og resolutt inngripen av Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas hindret det som ville vært et ran.

Eiger produserte 8 gode sjanser bare i andre omgang og kunne og burde scoret på både 3,4 og 5 av dem.
I første omgang var det mer sjansefattig, men begge de største sjansene var det Eiger ved Hans Marius Slettebø som stod for. Drøyt halvveis i omgangen slo Kjetil Refsland inn fra høyre. Eimantas Marozas tuppet ballen til Hans Marius som dessverre avsluttet rett på keeper fra 15 meter. Like etterpå fikk samme mann en ny stor sjanse da Eiger kontret hurtig og presist. Kjetil Vigrestad passet til Eimantas som la inn. Hans Marius dempet fint men skjøt over i neste sekund. En stor sjanse.
I andre omgang tar vi sjansene kronologisk:
55 min: Martin Tønnessen til linja, legger inn til Eimantas som er perfekt posisjonert, men dessverre ender innlegget ørlite bak ham.
62 min: Kjempesjanse etter fint spill i forkant. Martin Tønnessen og Morten Nodland kombinerer fint. Ender med at Eimantas Marozas setter ballen 28 cm utenfor.
68 min: Kjempesjanse der Morten Nodland slår et “ferdigscoret” innlegg til Eimantas som treffer ballen urent.
69 min: Enda større sjanse. Eimantas med nydelig pasning til Hans Marius Slettebø som avslutter rett på keeper.
74 min. God sjanse etter godt innlegg fra Eimantas. Martin Tønnessen er et skonummer fra å nå ballen like utenfor Flekkefjordmålet.
81 min. Fredrik Andersens pasning blir brutt. Flekkefjord stormer i angrep og en av de rødkledde lurer tre Eigerspillere før Sarunas Kilijonas kaster seg ned og holder ballen i fast grep.
85 minutter: Flekkefjord skudd utenfor
87 minutter: Sigmund Hunnestad show på høyrekanten, ender med et godt innlegg men et Flekkefjord bein får klarert i siste liten.
90 min. Eivind Blakstad får bra treff med venstra etter godt Eigerspill i forkant. Ender rett på keeper.
91 minutter: Flekkefjord avslutning langt over fra bra hold.
92: Eimantas Marozas avslutter like over etter corner – stor sjanse.

Ingen av de store sjansene gav mål og Eiger måtte dermed gå målløse av banen for første gang siden serieåpningen mot Start 2. Vi har likevel liten tro på at dette er en trend som vil fortsette – i hvert fall ikke om man klarer produsere tilsvarende antall sjanser i kampene fremover. Siden Herkules trakk laget spiller ikke Eiger før lørdag 1 juni når turen går til Grimstad og møte med Jerv. Dette blir da den femte bortekampen mens man så langt bare har hatt to hjemmekamper.

FFK-Eiger mai 2013-2

FFK-Eiger mai 2013-3

FFK-Eiger mai 2013-4

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND