Eiger “tapte” 1-1

Eiger “tapte” 1-1

Eiger-Klepp juni 2013
Eiger slo hardt tilbake etter den skuffende kampen mot Jerv forrige helg og leverte en solid forestilling mot Klepp i Hålå fredag. Dessverre stod ikke uttellingen i stil med innsats, spill og sjanser, men det var likevel mye positivt å ta med seg for de røde og blå fra kampen.
Eiger var best fra begynnelse til slutt – ganske oppløftende med tanke på at motstanderlaget Klepp tross alt befant seg på andreplass på tabellen før kampen.
Eiger kom godt i gang og satte standarden tidlig ved å presse gjestene langt tilbake på banen. Sigmund Hunnestad som i første omgang leverte noe av det beste vi har sett fra den kanten så langt i år, kom til den første store sjansen allerede etter 8 minutter. En flott ball fra Hans Marius Slettebø og bra medtak av Sigmund sendte ham helt i gjennom alene med keeper. Dessverre gikk avslutningen utenfor. Fredrik Andersen slo noen utrolig bra pasninger (til ham å være) i første omgang. Etter 21 minutter nådde en av disse igjen Sigmund Hunnestad på høyrekanten. Sigmund slo inn der Martin Tønnessen kom stormende, men hans avslutning ble for løs og trillet inn til Kleppkeeperen. Etter nærmere halvtimen spilt kom det første snevet av en sjanse til gjestene, men avslutningen manglet futt og nærmest trillet inn til Eigerkeeper Sarunas Kilijonas. Frem mot pause fremstod Eiger med stor vilje og virket svært lystne på en scoring før hvilen og både Sigmund Hunnestad, Hans Marius Slettebø, Eivind Blakstad og Stefan Ghilom stod bak innlegg og skuddforsøk i kategorien nesten! I tillegg slo Ole Asbjørn Liland gang på gang cornere Eiger normalt hadde scoret på. Tar vi med en feilaktig avblåsning for offside på Martin Tønnessen etter 31 minutter på noe som kunne blitt en svært stor sjanse, skjønner en at det var Eiger som styrte showet de første 45 minuttene.

Kampbildet var ikke vesentlig annerledes i andre omgang og Klepp fremstod som merkverdig tamme. Men det var nok også Eigers fortjeneste og forsvaret, anført av Glenn Strømstad leverte en solid opptreden. Det var likevel gjestene som kom til den første store sjansen da de gjenvant ballen høyt i banen etter i underkant av ti minutter. Forsøket endte imidlertid resultatløst. Enda større var sjansen Hans Marius Slettebø fikk etter timen spilt. Et flott innlegg av Sigmund Hunnestad satte “Pokey” på skuddhold men avslutningen gikk over. Samme mann fikk bare fem minutter senere en flott mulighet til å sørge for å sende de røde og blå i ledelsen etter en mønsterkontring. Men i stedet for å passe til en bedre plassert Eimantas Marozas avsluttet Hans Marius rett på keeper. 
Etter 72 minutter skulle gjestene gå opp i ledelsen. Klepp fikk frispark fra nærmere 30 meter og ballen suste forbi muren og inn i hjørnet. Eiger ristet kjapt av seg skuffelsen men slet likevel med å komme til de helt store sjansene på tross av spillemessig overtak. Det ble satset offensivt mot slutten – noe som gav Klepp kontringsmuligheter. Etter 80 minutter kunne det endt med scoring og dermed et blytungt utgangspunkt for Eigers sluttspurt. Men da kontringen ikke gav tellende resultat var det bare for Eiger å satse videre. Martin Tønnessen var frisk på venstrekanten i andre omgang og kom gang på gang til innlegg. Etter 87 minutter kom han nok en gang rundt og slo perfekt inn til Eimantas Marozas som styrte ballen inn i mål. En utlikning av den svært fortjente sorten. Men Eiger var ikke fornøyd og jaget straks nye muligheter selv om gjestene benyttet enhver anledning til å drøye tid. Derfor var det litt merkelig at kampens ellers utmerkede dommer ikke la til mer enn to minutter. Men oppgjøret endte med 1-1 – et resultat gjestene skal være svært fornøyd med.

Eivind Blakstad 300 kamper 2013
Eivind Blakstad får blomster av nestformann Kjell Garpestad jr for sine 300 kamper på a-laget

Før kampstart ble det utdelt utmerkelser til hhv Eivind Blakstad og Hans Marius Slettebø for å ha passert 300 og 200 kamper i Eigertrøya!

Hans Marius Slettebø 200 kamper 2013
Hans Marius fikk blomster for sine 200 kamper. I tillegg ligger han nå bare målet bak Kjell Garpestad på toppscorerstatistikken.

Eiger stilte med følgende elleve:
Sarunas Kilijonas, Stefan Ghilom, Fredrik Andersen, Glenn Strømstad, Morten Nodland, Kjetil Vigrestad, Eivind Blakstad, Ole Asbjørn Liland, Sigmund Hunnestad, Martin Tønnessen og Hans Marius Slettebø.
Benyttede innbyttere:
Eimantas Marozas, Richard Løyning Arntsen og Simon Øvrevik

Les mer om kampen:
Kampfakta
Dalane Tidende

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND