Eiger videre

Eiger videre

Et Eigerlag på halv maskin tok seg relativt greit videre i Rogalandscupen etter oppgjøret mot Hellvik i Brunnmyre mandag. Riktignok brukte Eiger en omgang på å bli dus med underlag og komme i gang, men 3-0 til Hellvik ved pause ble snudd til 4-3 ved full tid. 

2 runde Rogalandscupen, Brunnmyra Hellvik

Hellvik-Eiger 3-4 (3-0)
Målene:
1-0 (straffe før kampstart) John Audun Ege, 2-0 (11) John Audun Ege, 3-0 (22) John Audun Ege, 3-1 (48) Asbjørn L. Larsen, 3-2 (62) Hans Marius Slettebø, 3-3 (65) Sigmund S. Hunnestad, 3-4 (69) Hans Marius Slettebø

Dommer: Svein Magne Osnes, Hinna IL – gjorde mye rart
Gule kort: Eirik Hetland – Eiger, Kjetil Refsland og Øystein Aamodt – Hellvik
Tilskuere: ca 120
Stjernetoppen:
*** Morten Nodland
** Asbjørn L. Larsen
* Eirik Hetland

John Audun Ege scoret sikkert på straffe før kampen startet.

Hellvik fikk som reglene tilsier starte kampen med straffe og hjemmelagets utvalgte, John Audun Ege gikk for kraft og hamret ballen i mål. Da selve kampen startet så man raskt konturene av hvordan de to lagene hadde tenkt å spille. Eiger omstendelige og tydelig ubekvemme med underlaget, mens Hellvik var mer direkte og valgte oftere korteste veien til motstanderens mål. Det skulle imidlertid bare gå noen minutter før Eiger kunne sørget for balanse i regnskapet. Asbjørn L. Larsen slo inn og Stian Sleveland styrte ballen i stanga med hodet. Men det var likevel Hellvik som skulle sørge for kampens første spillemål. Eiger ble brutt i angrep og Hellvik slo hurtig framover. Det var ingen linjemenn på Hellvik denne mandagskvelden og en soleklart offsideplassert John Audun Ege kunne dermed ta med seg ballen og sørge for 2-0 – for øvrig etter en god avslutning. Inspirert av den gode starten var det også Hellvik som skapte de neste sjansene og John Audun Ege var stadig en stor trussel for Eigers forsvar. En Nikolai Strømstad heading rett på hjemmelagets keeper etter et frispark fra Steffen Skinnarland var det nærmeste de røde og blå kom frem mot halvspilt omgang. John Audun Ege holdt på å score igjen da en Eigerspiller forærte ham ballen etter 21 minutter, men Morten Nodland fikk klarert nærmest på målstreken. På det påfølgende hjørnesparket var Ege igjen på farten og headet inn 3-0. Frem mot pause var Hellvik fortsatt farligst selv om Eiger hadde ballen en del. Men det ble ikke flere mål før halvtidshvilen og da lagene gikk til pause ble det humret på tribunen at det nok var Eiger som skulle startet kampen med straffespark.

Innbytter Eirik Hetland viste godt igjen den omgangen han spilte.

Andre omgang skulle vise seg å bli langt mer hyggelig sett med Eigerøyne. Spillerne begynte å bli vant med underlaget og et par justeringer på midtbanen skulle vise seg å gi effekt. Omgangen var bare tre minutter gammel da det første reduseringsmålet skulle komme. Innbytter Eirik Hetland var regissør og fikk fikk gitt ballen til Sigmund Hunnestad som avsluttet såpass bra at Hellvik-keeper Halvor Thengs måtte gi retur. På den var Asbjørn L. Larsen først og sørget for 3-1. En annen innbytter, Hans Marius Slettebø, viste kjapt at han hadde tenkt å bidra med sitt til snuoperasjonen og etter noen brukbare forsøk innledningsvis, var det han som sørget for 3-2. William Meyers avslutning på Steffen Skinnarlands pasning gikk i stanga, men ”Pokey” var på rett plass til rett tid og sørget for nytt Eigermål. Like etterpå ropte de røde og blå på straffe, uten å få sympati hos kamplederen. Men det var Eiger som styrte begivenhetene nå og da en Hellvik-spiller allerede tidlig i omgangen lå nede med krampe, skjønte man at 3-0 ledelsen ved pause hadde kostet. Like før halvspilt andre omgang skulle det stå 3-3. Asbjørn L. Larsen tok et kjapt frispark og slo Sigmund Hunnestad i gjennom. Mottaket var klasse – avslutningen likeså og dermed var lagene like langt. Bare minutter etterpå fulgte kampens fineste angrep. Eiger kontret kjapt og William Refsland fikk ballen på høyresiden. Innlegget var perfekt og Stian Sleveland kunne med hell avsluttet selv. Han lot likevel ballen passere, for bak kom Hans Marius Slettebø. Smart av Sleveland som dermed sørget for at Slettebø rolig og kontrollert kunne sette inn 4-3 og Eigerledelse for første gang i kampen. I løpet av oppgjørets siste 20 minutter kunne Eiger økt ledelsen både 3 og 4 ganger, men spillerne kontrollerte det hele inn. Rune Johansson fikk brukt troppen og gav samtlige utespillere spilletid.
Totalt sett vant Eiger en fortjent seier, men all honnør til Hellvik som var bra så lenge kreftene holdt. Eiger kan nå se frem mot torsdagens seriekamp og et nytt lokaloppgjør – mot EIK 2 i Idrettsparken.

Eiger startet med følgende elleve:
Olav Omlid, Asbjørn L. Larsen, Nikolai B. Strømstad, Morten Nodland, Steffen Skinnarland, Martin Mong Eide, William Meyer, Viktor B. Opheim, Sigmund Hunnestad, Sander Haugstad og Stian Sleveland
Benyttede innbyttere:
Matias L. Løyning, Eirik Hetland, William Refsland, Hans Marius Slettebø, Eivind Blakstad, Simon Øvrevik

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND