Eiger ville mest

Eiger ville mest

Eiger tok en fortjent 2-1 seier over EIK 2 i Hålå mandag etter at gjestene fra Husabø ledet ved halvtid. Aleksander Ivanauskas utliknet til 1-1 før innbytter Torgny Torgersen stanget inn seiersmålet på overtid. 

Før kampen fikk Morten Nodland og Torgny Torgersen (bildet over) blomster for å ha rundet hhv 250 og 200 kamper for Eiger.

Det ble en tett, intens og spennende førsteomgang de rundt 280 tilskuerne ble vitne til i Hålå. EIK fikk trille ball på egen banehalvdel og Eiger satte ikke inn noe press før de gule og sorte nærmet seg midtbanen. Omgangen var også sjansefattig – noe to solide forsvar skal ha sin del av æren for. 

Eigers første sjanse i kampen kom etter 12 minutter. En god kontring endte med at Stefan Ghilom vendte ballen mot høyre der Sigmund Hunnestad var på løp. Hunnestad fikk til et bra og hardt skudd men traff rett på EIKs sisteskanse. I perioden etter dette så vi flere gode Eigertendenser – uten at det ble de helt store sjansene ut av det. I det 18 minutt gikk så EIK opp i 1-0 på noe heldig vis. Et bra slått frispark ble forsøkt klarert men datt rett ned i beina på EIKs Simen Albin Thøgersen som scoret sikkert. Kampbildet med et EIK-lag som fortsatte balltrilling på egen halvdel fortsatte, men Eiger var ved flere anledninger svært nære når de stormet i angrep, der bare sistepasningen ble for upresis. EIKs andre avslutning på mål i omgangen kom drøye fem minutter før pause, men skuddet gikk rett i klypene på Eigerkeeper Sarunas Kilijonas.

Andre omgang startet omtrent som første forløp, kanskje med Eiger ørlite grann mer aggressive. Men det var gjestene som var nærmest innledningsvis da et godt innlegg endte med en god avslutning etter drøye ti minutter. Sarunas Kilijonas var imidlertid med på notene og gjorde en god redning. Etter dette la Eiger om og begynte presset høyere i banen. Resultatet ble at Eiger til stadighet kom til både halvsjanser og sjanser og et mål begynte å ligge i lufta. Med kvarteret igjen av ordinær tid burde det stått 1-1 etter et bra slått frispark fra Chris R. Jenssen, men EIK fikk med nød og neppe klarert. Eiger holdt imidlertid trykket oppe og fikk corner etter et Ole Asbjørn Liland skudd via et EIK-bein og tverrliggeren. Chris R. Jenssen slo presist inn og hvem andre enn Aleksandras Ivanauskas dukket opp foran mål og stanget inn den fortjente utlikningen. Eiger var imidlertid ikke fornøyd og hentet ballen kjapt i buret for å sette spillet raskt igang igjen. I neste angrepsbølge kom Stian Sleveland alene gjennom men noe for skrått til å få en god nok avslutning. En ny corner på overtid var det som skulle til og igjen var det Chris R. Jenssens presise høyrefot som slo inn. Innbytter Torgny Torgersen var konge i lufta og headet ballen knallhardt i mål til ellevill jubel. I resten av tillagt tid var Eigers nærmest ytterligere mål da Simon Øvrevik helt feilaktig ble avvinket for offside på vei alene gjennom. Men Eiger rodde likevel seieren i land og tok en fortjent trepoenger. Med seieren inntok de røde og blå atter tetplassen i 4 divisjon avd.1. Likevel – uansett resultat i Hålå mandag er det kampen mot Riska torsdag som er den viktigste denne uka. Oppgjøret blir en ren seriefinale.

Morten Nodland – 25 år og allerede 250 kamper. Han fikk velfortjente blomster av daglig leder Kenneth Pedersen

I Dalane Tidendes referat som du for øvrig kan lese her, kan man lese at Eigerspillerne virket overtente og hadde flere stygge taklinger den første halve timen. Fra vårt ståsted var det et så gemyttlig lokaloppgjør som man kunne forvente. To gule kort til hver av lagene og en dommer med stålkontroll på begivenhetene gjorde at det hele forløp bra. Kanskje både avisen og publikum i Egersund er sulteforet på skikkelige lokaloppgjør.

Eiger startet med følgende elleve:

Sarunas Kilijonas, Chris R. Jenssen, Aleksandras Ivanauskas, Fredrik Andersen, Morten Nodland, Stefan Ghilom, Glenn Strømstad, Ole Asbjørn Liland, Sigmund S. Hunnestad, Stian Sleveland og Simon Øvrevik.

Benyttet innbytter: Torgny Torgersen

Kampfakta: 

0-1 (18 min) Simen Albin Thøgersen, 1-1 (86 min) Aleksandras Ivanauskas, 2-1 (92 min) Torgny Torgersen

Gule kort: Glenn Strømstad, Chris R. Jenssen, to til EIK

Dommer: Mischa Schaub Kellerhals, Orre IL – best i Hålå så langt i år.

Tilskuere: ca 280

 I garderoben etter kampen var stemningen som den pleier etter en god jobb og 3 poeng. Snutt

 

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND