Eigerspillere hospiterer på treningsleir

Eigerspillere hospiterer på treningsleir

J14 spillerne Karen Løyning og Ingeborg Løyning befinner seg denne uken på Vrå treningssenter i Danmark sammen med a-lagets Ole Asbjørn Liland og Sirdal Videregående Skole/ Tonstad IL. Karen og Ingeborg er med som hospitanter – en praksis SVS har hatt en tid – myntet på elever som signaliserer at de på sikt kan tenke seg å gå på idrettslinje. Ole Asbjørn er som kjent til daglig elev ved denne skolen. De tidligere Eigerjentene Lotte Leidland og Silje Teige er også med på denne treningsleiren – som elever ved SVS. En annen tidligere Eigerjente, Hanne Ulset går også på skolen, men er skadet og derfor ikke med.

 Ole Asbjørns gruppe spilte kamp mot Taars 15-års lag i går og vant 13-0. Svak motstand gjorde at spillerne fikk konkrete arbeidsoppgaver å løse av Øyvind Skadberg – trener/lærer for gjengen. Jentene skulle opprinnelig møtt Vrås J18 lag, men kluss med et eller annet gjorde at det ble et 12-13-års guttelag på motsatt banehalvdel i stedet. Ingeborg startet som høyre back, Karen på midtbanen i en kamp der SVS/Tonstad startet litt trått men det hele endte med 5-4 seier. Ingeborg fikk også prøvd seg på midtbanen underveis.

Mange forbinder nok Sirdal med ski, men skolen profilerer seg også innen fotballen. Moldes Zlatko Tripic er blant skolens tidligere elever. Faktisk så har Sirdal videregående skole har et uttalt mål om å være Norges beste skole på kombinasjonen idrett og utdanning. Skolen markedsfører seg mest med forhold som er annerledes enn de andre idrettslinjene:

1. Internatskole – sosialt for elevene.
2. Reiser mer enn de andre skolene. Har 1-2 utenlandsreiser pr skoleår.
3. Har lettere for å se enkeltindividet pga færre elever og utvikle HELE fotballspilleren (skole, trening, elev / heim – opp mot holdningsarbeidet som er viktig i dagens fotball.
 
Treningsleiren fortsetter frem til helgen og det skal spilles ytterligere kamper – en på jentelaget.og to på guttene.
 
(foto – Øyvind Skadberg – SVS)

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND