Ellevill snuoperasjon gav ny trepoenger

Ellevill snuoperasjon gav ny trepoenger

Eiger snudde kampen de lenge lå an til å tape med en av de mest elleville snuoperasjonene vi har sett i Hålå siden kampene ble flyttet fra Husabø i 2009, da formsterke Ålgård måtte bite i gresset i Hålå fredag. 0-2 ved pause ble til enda verre 1-4 før timen var spilt, men likevel endte det hele med seier til de røde og blå.

De første 45 minuttene spilte hjemmelaget statistenes rolle og et aggressivt og temposterkt Ålgård spilte tidvis ball i hatt med Eiger. Det var derfor lite å si på at det var gjestene som kunne smile bredest da lagene gikk til pause. En brukbar mulighet – et skudd fra Jan Eric Gløpstad utenfor, var omtrent det eneste Eiger produserte.

Et hjemmelag fast bestemt på å snu det hele fikk en ny smell allerede etter minuttet spilt av andre omgang da et frispark Eigerkeeper Denis Nadarevic muligens burde tatt, likevel passerte mållinja. Eiger ristet imidlertid skuffelsen raskt av seg og viste sjanseskapende spill og lovende takter etter hvert. Derfor følte nok de fleste at Eiger var på gang da Jan Terje Søyland headet inn reduseringen etter Stian Vigrestads corner. Ålgård var imidlertid ikke ferdige for kvelden og igjen ble et frispark satt i nettet i det klokka gikk mot timen spilt. 

Med 1-4 virket det håpløst, men de to veteranene Stian Vigrestad og Jan Eric Gløpstad dro med seg resten av laget til det som skulle vise seg å bli en ellevill avslutning på kampen. I tillegg bidro innbytter Marius Karlsen med sårt tiltrengt energi og tilførte hjemmelaget både aggressivitet og tempo. Imponerende etter langt avbrekk av unggutten. I tillegg gjorde nok trener Mathiesen noen gode taktiske valg ved å sette innpå både seg selv og Torstein Myklebust. Med to så robuste spillere på topp, skulle gjestene få mer enn en håndfull å bryne seg på det siste kvarteret. 

Stian Vigrestad ordnet 2-4 etter å ha vendt bort en Ålgårdsspiller først, på et fint innlegg av Hans Marius Slettebø. Jone Mathiesen hamret så ballen i tverrliggeren før Eiger fikk frispark nesten på 16 meter streken i etterkant. Herfra bøyde Jan Eric Gløpstad ballen nydelig i hjørnet og dermed 3-4. I det klokka bikket 90. minutt headet Hans Marius Slettebø inn 4-4 etter innlegg fra Stian Vigrestad. Eiger var imidlertid ikke fornøyde og fortsatte jakten på flere mål. Slettebø sendte Eiger i ledelsen for første gang i kampen nærmere 4 minutter på overtid. Etter å ha lurt av sin oppasser hamret han ballen i nærmeste hjørnet til ellevill jubel. Og som om ikke det var nok fikk Asbjørn L. Larsen æren av å sette punktum med 6-4 da han vippet Torstein Myklebust uegoistiske pasning over keeper minuttet etterpå.

En fantastisk snuoperasjon endte med seier, tre poeng og trolig en nydelig følelse for Eigers spillere og trenere og ikke minst publikum!

Kampfakta:
Eiger-Ålgård 6-4 (0-2)
Målene: 0-1 (3), 0-2 (18), 0-3 (46), 1-3 (51) Jan Terje Søyland, 1-4 (59), 2-4 (74) Stian Vigrestad, 3-4 (82) Jan Eric T. Gløpstad, 4-4 (90) Hans Marius Slettebø, 5-4 (94) Hans Marius Slettebø, 6-4 (95) Asbjørn L. Larsen

Dommer: Are Gabriel Høyland, Rosseland BK god
Gule kort: Kjetil Vigrestad, Asbjørn L. Larsen – et til Ålgård
Tilskuere: 75

Eigers lag:
Denis Nadarevic, Asbjørn L. Larsen, Jan Terje Søyland, Sondre H. Tveit, Kjetil Vigrestad, Jan Eric T. Gløpstad, Kristian Garpestad, Matias L. Løyning, Stian Vigrestad, William Meyer, Hans Marius Slettebø
Benyttede innbyttere:
Even Myklebust, Torstein Myklebust, Marius Karlsen, Jone Mathiesen

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND