Endelig seier igjen….

Endelig seier igjen….

Eiger tok en svært fortjent og etterlengtet seier da bunnkollega Lyngdal gjestet Hålå fredag. Sørlendingene ledet 2-1 ved pause etter at bortelaget dominerte første halvdel av omgangen mens Eiger overtok mer og mer og avsluttet best spillemessig. I andre omgang scoret Eiger allerede etter 2 minutter og til slutt endte det 4-3 til de røde og blå.

Det skjedde mye innledningsvis da lagene sparket det hele i gang og det var Lyngdal som var i førersetet. Mye balleinnhav mot Eiger som rett og slett slet med å få fatt i ballen. Det var derfor lite å si på at Lyngdal tok ledelsen etter bare 8 minutter spilt. Bare minutter etterpå raidet Asbjørn L. Larsen oppover høyresiden etter en god ball av Stefan Ghilom. Asbjørn var svært bestemt, rundet venstrebacken og hamret ballen i nettet til 1-1. Minuttet etterpå var Eivind Blakstad millimetre fra å sende hjemmelaget til himmels med en ny scoring. Skuddet traff tverrligger og slo i bakken. En feilplassert linjemann hadde ingen forutsetninger for å si om ballen var inne eller ei – selv om flere mente den var over streken. I motsatt ende av banen var det Lyngdals tur til å avslutte i tverrliggeren bare drøye minuttet etterpå. Kampen gikk så inn i en periode der Eiger kom bedre med spillemessig og siste halvdel av omgangen var det stort sett de røde og blå som styrte. Sjansene kom også etter hvert og like før halvtimen ble passert var Hans Marius Slettebø igjennom på blank goal. Men under sterkt press ble det aldri noe “schwung” over avslutningen. Bare minuttet etterpå rullet Eiger fint opp på høyresiden. Hans Marius Slettebø og Asbjørn L. Larsen kombinerte fint før Eivind Blakstad fikk æren av å avslutte – men dessverre over. En god Asbjørn L. Larsen fikk en ny mulighet da klokka tikket mot 35 minutter av omgangen, men nok en gang gikk avslutningen over. Like etterpå ble Eiger snytt for et straffespark av den soleklare sorten da Simon Øvrevik ble løpt ned ved Lyngdals femmeter. En dårlig plassert dommer og en linjemann med beslutningsvegring lot imidlertid det hele passere.Mot pause kjørte Eiger over Lyngdal. Det føltes derfor noe bittert da gjestene på en liten visitt på Eigers banehalvdel sørget for 1-2 i målprotokollen da et skudd fra drøye 16 meter endret retning i et Eigerbein og utmanøvrerte Sarunas Kilijonas fem minutter før pause. Omgangen ebbet imidlertid ut med borteledelse, men med en følelse av at det var fullt mulig med tre poeng for seiershungrige Eigerspillere.

Omgang to var bare et par minutter gammel da Eiger var ajour. Etter en god corner ble det kaos i bortelagets 16 meter og Fredrik Andersen fikk til slutt kranglet ballen over målstreken. Eimantas Marozas burde gitt Eiger ledelsen for første gang i kampen bare fire minutter etterpå, men skled i det han skulle avslutte alene mot keeper. Eiger førte definitivt kampen og da Morten Nodland slo inn like før timen spilt, så de fleste ballen i mål. Simon Øvreviks heading endte imidlertid også resultatløs. Lyngdal gikk rett i angrep og en offsideplassert Lyngdalspiller tvang fram en god redning av Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas. Det var likevel Eiger som virket å ha mest inne denne småfuktige fredagskvelden og en stor sjanse fra Simon Øvrevik etter fin pasning fra Asbjørn L. Larsen etter 67 minutter burde gitt ledermål. Det skulle imidlertid komme bare to minutter etterpå da Morten Nodland kom seg løs på venstrekanten. Innlegget var klasse og Eimantas Marozas stanget Eiger i ledelsen for første gang i kampen. 4-2 skulle også komme – nok en gang ved Eimantas, etter et fint angrep. Måltjuven fra litauen jobbet inn tomålsledelse. Men Lyngdal gav seg ikke så lett. Eiger tømte midtbanen i jakten på flere mål og da pasninger og rytme stemte for bortelaget kunne de enkelt sette inn 4-3 og ny spenning i kampen. De grønnkledde pumpet baller opp mot Eigers midtforsvar men Fredrik Andersen og Stefan Ghilom ryddet unna det som kom. Eiger var giftige på kontringer og både Hans Marius Slettebø og Simen Sæstad hadde gigantiske muligheter til å øke ledelsen. Tre minutter på overtid blåste dommeren av kampen og Eiger kunne juble for tre velfortjente og etterlengtede poeng.

Stefan Ghilom ble fortjent utropt til dagens Eigerspiller.

Det skal mye til for at marginene går Eigers vei de resterende kampene, men både spillere og publikum fikk uansett en god opplevelse på tampen av en tung sesong. Og kjenner vi spillere og trenere rett skal det kjempes til siste slutt…

Les hva andre skriver om kampen:

Kampfakta

Dalane Tidende

Lyngdals avis

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND