Fantastisk Cup No.1

Fantastisk Cup No.1

De fleste superlativene er allerede oppbrukt i forhold til Eigers deltakelse i Frederikshavn i 2013, men som en oppsummering fra den siste uka er fantastisk det mest dekkende ordet. Selv om Eiger ikke klarte å kopiere fjorårets tre finaleplasser og J13`s seier da, var både resultater, stemning og været så bra at 2013 går inn i historiebøkene som en av de mest vellykkede turneringer i Frederikshavn.

Vi kan ikke huske at været har spilt så til de grader på lag med arrangør, publikum, trenere og spillere, selv om det nok var i det tøffeste laget for spillerne når heten var på det verste.

Frederikshavn og Cup No.1`s store fortrinn er at alle de viktigste fasilitetene er samlet på et område. Skulle en likevel føle behov for en tur bort fra fotball, grønt gress og prestasjonsjag er det kort vei til et koselig sentrum.

G17/junior og J14 var nok de lagene man hadde størst forventninger til på forhånd og begge leverte gode prestasjoner og endte på 3 plass i a-sluttspillet i sine respektive klasser. Juniorlaget røk ut i semifinalen etter straffespark-konkurranse i en meget spennende kamp mot arrangørklubben Frederikshavn. Eigers sisteskanse Olav Omlid og Frederikshavns keeper var nok sine lags beste spillere i en fartsfylt og spennende kamp begge lag ønsket å avgjøre. Eiger var nærmest seieren med Markus Lunds skudd i stanga men Frederikshavn var heller ikke langt fra da en avslutning fra fem meter på utrolig vis ble reddet av en fantastisk benparade fra Olav Omlid. 0-0 stod det ved ordinær tid og det samme etter ekstraomganger og det hele måtte avgjøres fra 11-meteren. Her var danskene best.
Totalt sett var Simon Øvrevik (bildet over) G17`s beste spiller gjennom turneringen. Han leverte på høyt nivå i alle kamper og tok det ansvaret som hviler på de eldste og mest rutinerte spillerne.

Jr.vs Ca Intercups Cup No.1-2013
Juniorlaget/G17 sammen med mexikanske Ca Intercups

Eigers J14 lag måtte også se seg slått i semifinalen etter en kamp der Eiger produserte gedigne sjanser i første omgang og i starten av andre. Selv om Mina Hovland manglet prikken over i`en med en velfortjent scoring terroriserte hun Kalmars forsvar så til de grader og var til tider et angrep alene. Svenske IFK Kalmar avsluttet best, skapte mange sjanser og scoret det sure vinnermålet bare få minutter før slutt.

J14-Cup.No.1-2013
J14-2013

Søskenlaget gjorde som i fjor en svært god innsats og tok seg til finalen. Laget bestående av gutter og jenter fra 9 til 11 år stilte i år i G11-klassen. I finalen mot Frederikshavn 2 ble det 3-1 tap– men det kunne like gjerne vært motsatt. Frederikshavns keeper var sitt lags suverent beste spiller og leverte målvaktspill langt ut over det vanlige i en 11-års kamp. Bare Elise Larshus overlistet danskenes keeper da hun satte inn 1-2 reduseringen. På et svært godt Eigerlag var det Sondre Tollefsen som viste best igjen. I den intense varmen var det utrolig hvordan Sondre fant krefter til å være både høyt og lavt fra avspark til slutt.

Søskenlaget 2013

G13 reiste for første gang til Frederikshavn og gjorde en god figur. Etter seier i første kamp ble det tøffere etter hvert og det sportslige eventyret endte med knepent 1-0 tap for Casablanca fra Marokko i kvartfinalen i b-sluttspillet. Marokkanernes scoring var for øvrig kampens siste spark på ballen! 13-åringene slet mot puljas to beste lag, men viste ellers både innsats og spill av prima vare og ingen av de andre lagene klarte å spille de røde og blå ut på noen måte. Blant flere gode alternativer var kanskje midtstopper Eric Svanes den som viste best igjen turneringen sett under ett.

G13-Cup.No.1-2013
G13-2013

Debutanter på Cup No.1 var også J13 og jentene var faktisk bare en seier unna å nå a-sluttspillet. Innledningskampene gav to seire, en uavgjort og to knepne tap og det var mer enn godkjent fra førstereisjentene. Karoline Skåra og Luwam Ghilom sørget for seier i semifinalen i b-sluttspillet med 2-1 mot Urædd. I finalen vant imidlertid Kopervik fortjent 4-0. Likevel er jentene nok mer enn fornøyd med sitt første møte med Cup No.1 og samtlige spillere har all grunn til å være stolt av både egen og lagets innsats.

J13-Cup.No.1 - 2013
J13 – 2013

Gleden guttene på G15 viste etter seier i siste innledende kamp var kanskje «the moment of the tournament». Man hadde på forhånd ikke de aller største sportslige ambisjonene for turneringen. 2-0 mot Bangsbro Freja ble fulgt opp med 4-0 over et Frederikshavn-lag i kvartfinalen i b-sluttspillet etter mål av Jonas Skulstad (2), Ole Andrè Dyrnes og Eirik Skåra. I semifinalen ble imidlertid Tønder/NSA for sterke og dansk/amerikanerne vant 4-2.
Eigers mål ble besørget av Jonas Skulstad og Vebjørn Karlsen.
Jonas Skulstad var også den som i størst grad dro lasset på laget med det gode miljøet.

G15 - Cup.No.1-2013
G15 – samhold og godt miljø.

Tap i b-finalen for både søskenlaget og J13 gjorde at G14 hadde Eigers siste mulighet til å vinne noe da b-finalen mot CA Intercups fra Mexico gikk av stabelen lørdag. I gruppespillet brukte guttene to kamper på å komme skikkelig i gang og var faktisk bare en seier unna a-sluttspill.
Guttene som var i finalen i 2012 sikret videre avansement etter hhv 4-3 mot Frederikshavn 2 og 1-0 mot Jerslev/Sterup. 4-3 seieren mot Frederikshavn kom etter straffesparkkonkurranse etter en kamp der Eiger ble tildelt to røde kort. I finalen ble det også seier. 3-2 endte det mot CA Intercups – fortjent nok men med en viss spenning mot slutten. Ørjan Helvig (2) og Marius Omlid scoret målene og med pokalen på plass var det bare å sprette champagnen og slippe jubelen løs.

G14- b-finaleseier Cup No.1-2013
G14 sørget for sølvtøy med hjem også i 2013

Publikum Cup.No.1-2013
“Hjemmebanefølelse” for de fleste Eigerlag også i
2013!

Sluttspillkamper:

A-sluttspill LAG MOTSTANDER RESULTAT MÅLSCORERE
semifinale J14 Kalmar 0-1  
kvartfinale G17/junior CA Intercups 2-0 Simon Øvrevik, Simen Sæstad
semifinale G17/junior Frederikshavn 0-0 (0-3) etter straffesparkkonkurranse
         
B-sluttspill        
kvartfinale Søskenlaget TVE Nordwohlde 2 3-0 (w.o)  
semifinale Søskenlaget Kvissel Ravnshøj 5-1 Sondre Tollefsen (2), Simen Omdal (2), Ragna Løyning
finale Søskenlaget Frederikshavn 2 1-3 Elise Larshus
         
kvartfinale G13 Casablanca 0-1  
         
semifinale J13 Urædd 2-1 Karoline Skåra, Luwam Ghilom
finale J13 Kopervik 0-4  
         
kvartfinale G14 Frederikshavn 2 0-0 (4-3) etter st.konk. Jørgen Myklebust, Kristian Garpestad, Sander Haugstad, Ørjan Helvig
semifinale G14 Jerslev/Sterup 1-0 Ørjan Helvig 
finale G14 CA Intercups 3-2 Ørjan Helvig (2), Marius Omlid
         
kvartfinale G15 Frederikshavn 3 4-0 Jonas Skulstad (2) Ole Andrè Dyrnes, Eirik Skåra
semifinale G15 Tønder/NSA 2-4 Jonas Skulstad, Vebjørn Karlsen

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND