God følelse tross tap

God følelse tross tap

EIK-Eiger garderobe jan.2013
Eiger fikk som forventet hard motstand da hardtsatsende EIK vant 2-0 på Husabø torsdag. Kampen var likevel et langt steg i riktig retning for de røde og blå om man sammenlikner med søndagens kamp mot Hana. Selv om man til tider ble presset langt tilbake på banen vitnet både innsats og enkeltspilleres opptreden at det kan bli en kjekk sesong.

Kampen gikk til tider i et mye høyere tempo enn man er vant til, men Eiger håndterte dette veldig bra.
Den første halvtimen dreide seg for det meste om et EIK lag som gikk knallhardt ut og presset Eiger tilbake på banen. Eigerforsvaret var ved flere anledninger både gode og heldige som holdt nullen “i stormen” som bl.a. inneholdt flere treff i aluminiumen for hjemmelagets del. Etter hvert kom Eiger stadig mer med i spillet og det siste kvarteret av omgangen var kanskje Eiger vel så gode. I denne perioden noterte vi både en stor sjanse ved Fredrik Andersen, et bra skudd av Martin Tønnesen og en feilaktig annulering av det som burde vært 1-0 til Eiger ved Fredrik Andersen igjen. En EIK spiller som headet ballen i beina på Andersen – det var synd at verken dommer eller linjemann fikk med seg det. Lagene gikk til pause med 0-0 – et resultat Eiger hadde mest grunn til å være fornøyd med – men med god Eigerinnsats i bunn.

Andre omgang åpnet både jevnspilt og sjansefattig. EIK er et bra dødball-lag og det var slike Eiger hadde mest problemer med å håndtere. Likevel var omgangen jevn frem til EIK gikk opp i ledelsen med knappe kvarteret igjen å spille. Klabb og babb i feltet etter corner var foranledningen og en EIK fot var først på ballen og fikk satt ballen i mål. Like etterpå kunne vertene enkelt sette inn 2-0 etter innlegg – noe som også ble sluttresultatet.
Eimantas Marozas fikk sin debut med rundt 20 minutter igjen å spille – uten å ha trent med laget på forhånd, men viste likevel i glimt hva han kan. Matias L. Løyning fikk seg en skikkelig smell i hodet på slutten men etter undersøkelser på sykehus fikk han reise hjem – trolig med beskjed om å holde seg borte fra fotball en stund.

Øyvind Skadberg var ingen slagen mann etter kampen. I følge ham gir totalfølelsen en mye bedre følelse enn etter Hana kampen. “Vi ble mye mer kjørt bakpå enn mot Hana, men ting fungerer veldig bra.
Defensivt så står vi mot et massivt press med et utrolig høyt tempo fra EIK. Vi har jo ikke trent noenting defensivt og noe rusk er der, men det får vi justert underveis i kampen. Defensivt så har vi forholdsvis god kontrolll etter hvert. Her må nok fjorårets terping ha kreditt for dette. Vi manglet kontroll på defensive dødballer noe 3 stolpe skudd/headinger på dødballer for EIK sier noe om.
Offensivt så skaper vi forholdsvis lite, men vi viser at vi kan komme til store målsjanser, så det gir oss håp mot de beste lagene i 3 div. Vi har typer som kan avgjøre kampene. Jeg kan se konturene av et arbeid vi har jobbet med, men det er fortsattt for ustabilt og vi er fortsatt på et grovskisse nivå av hvordan ting skal se ut.
Guttene skal ha for en fantastisk arbeidsinnsats og moral.
Videre har vi jobbet mye med å representere Eiger på en positiv måte holdningsmessig (språk, kroppspråk, gule kort osv). Her har vi tatt store skritt så jeg er godt fornøyd med det som skjer om dagen”

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND