Høstsesongen i gang!

Høstsesongen i gang!

Endelig er det klart for «skikkelig» kamp igjen når høstsesongen sparkes i gang på Figgjo i kveld. Hjemmelaget har fått skikkelig sving på sakene – spesielt på hjemmebane der de er ubeseiret etter omlegging til kunstgras i vår. Senest mandag måtte 3 divisjonslaget Klepp bite i det sure eplet etter å ha blitt eliminert i Rogalandscupen av laget lengst sør i Sandnes. Derfor betyr det nok lite at Eiger gjorde omtrent som de ville da vårkampen i Hålå endte med 7-1 til de røde og blå. Trener Rune Johansson har prøvd å forberede spillerne på dette i løpet av uken og ingen forventer lett match når lagene entrer banen kl.1900 i kveld.
Eiger har levert variable saker så langt i år. Andre omgang mot kveldens motstander i vårkampen er blant høydepunktene, men det har også vært kamper der innsats, spill og resultater har vært mer middelmådig. Likevel tror vi at vi har våre ord i behold når vi påstår at Eiger i samtlige seriekamper har skapt mer enn motstanderne. Manglende uttelling på til dels svært sjanseskapende fotball har kostet Eiger mange poeng – det er det ingen tvil om. Et bilde på den fotballen som likevel er levert er også at det er en back som har scoret flest seriemål. Asbjørn Larshus Larsen har levert svært solide saker til nå og virker bedre trent enn på flere år. Men også Morten Nodland og Eirik Gohn kan si seg fornøyd med sitt backspill til nå. Å ha slike solide, offensive og løpsvillige spillere på banen gir laget en ny dimensjon. Trener Rune Johansson er også svært glad for at Fredrik Andersen stiller på bortimot hver trening. Med Fredrik på plass blir det alltid bra trøkk og innsats og veteranen som opprinnelig takket for seg i fjor høst er enda disponibel til kamp ved behov.
Eiger har kun unntaksvis vært i stand til å stille med samme ellever i to kamper på rad. Dette skyldes både skader og andre ting. I løpet av sommeren er det også noen som har gitt seg mens andre er kommet til – men det er noe man er vant med. Eimantas Marozas returnerte ikke fra Litauen etter sommeren og er ferdig i Eiger for denne gang. Nikolai B. Strømstad flytter østover for å gå på skole, mens Per Sigurd Skadberg har meldt seg for “kongens tjeneste” langt nord i landet. Steffen Skinnarland og Viktor Opheim har valgt å ha juniorlaget som hovedarena i høst. Tommy Nodland på sin side trapper opp satsningen og vil være disponibel for Rune Johansson utover høsten. I tillegg er det noen juniorer som Rune Johansson har lyst å prøve ut på 4 divisjons nivå.
Skader har det vært en del av de siste to årene og blant de mest uheldige er utvilsomt Martin Tønnessen. Operasjonen i vår var ikke helt vellykket og nå er det mye som tyder på at hans sesong er over for i år. En annen skadeplaget spiller, Stefan Ghilom – begynner sakte men sikkert å komme i form. Unggutten som tok 3 divisjonsnivået med bravur i fjor vil forhåpentligvis nærme seg gamle høyder utover høsten.
Til kveldens kamp er det også noen mindre skader som gjør at trener Johansson får litt hodebry. Chris Andre Jensen Refsland sliter med et kne og er bare backup i kveld. Eirik Gohn sliter med lyskene og tar trolig også plass på benken fra start. William Meyer sliter med en ankel og er av den grunn indisponibel. Simon Øvrevik opererte menisken i slutten av juli men starter opptreningen over helgen. Han må nok holdes litt igjen og er kanskje den Eigerspilleren som har høyest smerteterskel. Simen Sæstad er borte grunnet jobb.
Tropp:

Sarunas Kilijonas
Asbjørn L. Larsen
Stefan Ghilom
Glenn Strømstad
Morten Nodland
Eivind Blakstad
Ole Asbjørn Liland
Stian Sleveland
Hans Marius Slettebø
Matias L. Løyning
Sigmund S. Hunnestad
Tommy Nodland
Eirik Gohn
Fredrik Andersen
Steffen Myklebust
Chris Andre Jensen Refsland

Mål og assist-statistikk over seriekamper så langt i år:

NAVN MÅL ASSIST
Sigmund Hunnestad 5 2
Stian Sleveland 2 3
Asbjørn L. Larsen 7 3
Martin Tønnessen   3
Hans Marius Slettebø 6 7
Simon Øvrevik 4 4
William Meyer   1
Viktor Opheim 1  
Eirik Gohn   1
Matias L. Løyning   1
Eivind Blakstad 3  
Ole Asbjørn Liland 1 1
Eimantas Marozas 1  
Morten Nodland   1

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND