Immerstein overtar damelaget

Immerstein overtar damelaget

Det har lenge vært klart at damelagets trener i 2019 ikke blir Thor Jostein Dyrnes. Denne uken ble erstatteren klar da Helge Immerstein fra Sokndal signerte papirene for neste sesong. Hans assistent blir Kirsti Elin Løyning som i inneværende sesong har hatt samme rolle.

Vi tok en liten drøs med damenes nye trener for å få vite litt mer om ham og hva han ser for seg i kommende sesong.

Hva er din bakgrunn som både spiller og trener?

Har hele min bakgrunn fra SIK. Har spilt aldersbestemt helt til skadene tok meg. Har hatt kortere perioder hvor jeg har vært med a-laget når ankler og knær har spilt på lag. Jeg har nå vært trener for aldersbestemte jentelag i nesten 10 år til sammen. Lagene har vært fra j11-j16. Har i tillegg også hatt perioder som trener i håndball.

Har du sett noen av Eigers kamper i 2018, eventuelt forhørt deg om spillere, lagets måte å spille på og den slags?

Jeg har dessverre ikke fått sett noen kamper, men har fått en god innføring fra Kirsti Elin som kjenner laget godt, og som fortsatt vil være en del av teamet.

Hvilken «Helge Immerstein signatur» tror du publikum vil legge mest merke til når damelaget stiller til seriestart på vårparten i 2019?

Jeg håper at publikum får se et lag som har gode relasjoner både på og utenfor banen. Jeg forventer også 100 % innsats av spillerne på banen, noe som jeg tror vil vises.

Er du en trener som liker å «bygge» lagene bakfra på banen, eller er filosofien «angrep er det beste forsvar»?

Jeg er en trener som først og fremst ønsker å få det beste ut av spillerne. Samtidig er det viktig med en solid defensiv struktur som gjør at spillerne kan utfolde seg offensivt.

Hvordan vil du si Eiger fremstår som klubb, slik du har betraktet den utenfra?

Som “Haua-gutt” har Eiger naturlig nok vært en motstander, men det har aldri vært den rivaliseringen som med andre klubber i området. Det siste året har jeg fulgt klubben litt tettere ettersom jeg til daglig jobber med Jone Mathiesen, og har hørt mye positivt derfra. Det positive inntrykket har blitt betydelig forsterket etter samtaler med sportslig leder og medlemmer av Eigers SU. Jeg liker spesielt godt at klubben er opptatt av at fotball er for alle, og at det er så stort fokus på trivsel.

 

Sier altså damelagets nye trener, Helge Immerstein. Han vil ha et lite møte med spillerne neste uke, men starter jobben like etter årsskiftet.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND