Imponerende Eigerseier.

Imponerende Eigerseier.

Eiger-ManKam juni 2013
Eiger gjorde en svært god figur da Mandalskameratene stod på motsatt banehalvdel i Hålå for første gang i seriesammenheng lørdag. Bortsett fra en utrolig sjansesløsing var både innsats, spill og innstilling av beste merke. Selv om banespillet var relativt jevnspilt den første halvtimen, var det Eiger som skapte sjansene – til sammen fem store i første omgang.

Etter tolv minutter kom kampens første virkelige store sjanse etter at gjestene hadde yppet seg litt innledningsvis og blant annet fått et par ufarlige avslutninger fra distanse. Fint spill i forkant sendte Martin Tønnessen alene mot gjestenes keeper, men ballen ble blåst over fra 4 meter! Omgangen nærmet seg så halvspilt når Eiger kom på en kjempekontring der rytme, timing og løp stemte. William Meyer drev oppover på venstre, fant Eimantas Marozas som igjen vendte ballen til høyre. Der kom Sigmund Hunnestad i 100 og burde fått mer ut av pasningen. Sigmund satte imidlertid ballen like utenfor.Like etterpå stjal Eimantas Marozas ballen fra en uoppmerksom bortekeeper, fikk vendt seg om men avslutningen mot tomt mål gikk over.

Siste kvarteret mot pause styrte Eiger. Likevel måtte man vente til det 43 minutt før neste sjanse kom. Da trodde til gjengjeld hele Hålå at de røde og blå endelig skulle få som fortjent. Sigmund Hunnestad hælsparket ballen inn i feltet og foran blank goal var det bare for William Meyer å tuppe ballen i mål. Men en fantastisk redning av Mandalskameratenes keeper forhindret scoring. Men belønningen skulle komme i det dommeren begynte å tenke på å blåse til pause. Morten Nodland kom på venstresiden og traff godt med innlegget. Med flere Eigerspillere i boks var det til slutt Eimantas Marozas som fikk satt hodet på ballen og gav dermed Eiger 1-0 – så fortjent, så fortjent. Deretter var det pause.

Eiger-ManKam juni 2013-2
Eiger, her representert ved Martin Tønnessen var stort sett et hestehode foran gjestene fra sørlandet lørdag.

I andre omgang virket gjestene mer og mer rådløse og alle forsøk ble effektivt stoppet før det ble farlig av et hardtarbeidende hjemmelag. Omgangen var da også bare tre minutter gammel da Martin Tønnessen var alene gjennom men dessverre ble han forstyrret nok i avslutningsøyeblikket til at skuddet endte utenfor. Samme mann var også på farten etter sju minutter. Denne gang ble det en relativt god avslutning med venstrefoten, men rett på keeper. Eiger holdt trykket oppe og i neste angrep var det utrolig at ikke både Tønnessen og etter hvert William Meyer fikk ballen i mål. Men på uforklarlig vis ble også denne sjansen resultatløs.

Eimantas Marozas gav Eiger ledelsen på tampen av første omgang. I andre omgang kunne han scoret både to og tre til. Etter 60 minutter skjøt han via en motspiller utenfor på en god sjanse. Etter 82 minutter lobbet han over mål på enda en og to minutter før slutt var han alene igjennom med keeper uten å få uttelling. Like etterpå ble han erstattet av Simon Øvrevik. Noe av det første Simon gjorde var å løpe fra forsvaret og sette ballen i mål etter en god pasning fra Martin Tønnessen. Og selv om Eiger var gjestene overlegne denne lørdags ettermiddagen, var det nok først da spillere og de drøyt 100 fremmøtte for alvor kunne senke skuldrene. 
Kampen ebbet ut med 2-0 seier til Eiger som avslutter vårsesongen borte mot Donn neste lørdag. Innen da må trener Rune Johansson og spillerne finne ut hvordan “sørlandskoden” skal knekkes!

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND