Ingen semifinale!

Ingen semifinale!

Eiger maktet ikke å ta seg til semifinalen i Rogalandscupen. Sokndal scoret med nød og neppe på sin straffe før kampen og da oppgjøret ellers endte 2-2, blir det Sokndal som er et steg nærmere finalen som spilles i Randaberg-hallen etter sesongslutt. Kampen som sådan var en lite severdig affære med et statisk Eigerlag som i alt for liten grad utfordret hjemmelaget. Sokndal fikk kampen inn i sitt spor og slo stort sett bare langt, selv om ledermålet til 2-1 kom etter fint spill. 

Sokndal scoret altså på sitt forsøk fra ellevemeteren før kampen, men Eigerkeeper Olav Omlid var svært nære å redde da han gikk rett vei. Da kampen kom i gang tok det bare noen få minutter før Eiger var ajour. Gode Eigerbevegelser sørget for at Sander Haugstad fikk ballen inni 16 meteren og avslutningen var pur klasse og endte rett i nota. Kanskje kom Eiger for lett til det første målet. Fortsettelsen var nemlig alt annet enn bra. For lite balltempo og pasninger rett “i sekken” til hjemmelagets robuste midtstopperpar var nok akkurat det scenarioet hjemmelaget hadde håpet på. Eiger forsøkte å slå i et bakrom som ikke eksisterte og da Sokndal for en gangs skyld prøvde spill langs bakken etter drøye halvtimen, endte det med en flott scoring og 2-1 etter at Stefan Ghilom hadde blitt brutt på vei framover. Omgangen var ellers sjansefattig selv om Eiger hadde mest ball. Ole Asbjørn Liland var nære å tråkle seg gjennom Sokndalforsvaret etter 37 minutter og Sokndal hadde et skudd som streifet tverrligger et par minutter før pause. Da har vel de største sjansene blitt nevnt.

Rune Johansson gjorde tre bytter i pausen og håpet nok at Eiger skulle få litt mer fart i kula. Det skjedde for så vidt også og Sokndal var kun unntaksvis inne på Eigers banehalvdel i løpet av omgangens første 20 minutter.Men med unntak av Sander Haugstad, så var det et fantasiløst Eiger som bare unntaksvis skapte farligheter foran vertenes mål. Riktignok utliknet Eiger til 2-2 tidlig i omgang to, men det skyldes ene og alene en gigantisk kommunikasjonssvikt i de bakre rekker hos Sokndal og får betegnelsen selvmål. Men Simon Øvrevik skal ha for at han forstyrret keeper nok til at det ble scoring. Et par fete Eigersjanser ved hhv Sigmund Hunnestad og Sander Haugstad avrundet Eigers beste periode i andre omgang, før Sokndal fikk nok ro til å slå langpasning etter langpasning i andre halvdel av omgangen. Etter 70 minutter skulle Sokndal igjen ta ledelsen da et frispark ble slått langt inn i Eigers 16 meter. Ballen dabbet og før Olav Omlid rakk frem stakk en Sokndal spiller hodet frem og sørget for ny ledelse til hjemmelaget. Sigmund Hunnestad kunne sørget for ny utlikning etter 77 minutter, men den store muligheten på en retur etter corner endte med skudd over. Uten å bli satt på alt for store prøver mot slutten rodde Sokndal seieren i land til stor jubel fra (deler av) de rundt 70 tilskuerne.

Trener Rune Johansson gav endel spillere mulighet til å vise seg frem med flere endringer fra de som startet fredag mot Moi. Med unntak av Sander Haugstad som var Eigers bestemann, var det relativt blekt det som ble vist på Sokndal stadion denne mandagskvelden. At en 15 åring skal være den som viser vei både med innsats og kreativitet, var nok ikke helt slik Johansson hadde sett ting for seg før kampstart. 

Sander Haugstad scoret og viste både innsats og teknikk på bra nivå 


Eiger startet med følgende 11:

Olav Omlid, Tommy Nodland (Sigmund Hunnestad 2 omg), Aleksandras Ivanauskas (Asbjørn L. Larsen 2 omg), Simen Sæstad, Matias L. Løyning, Chris Refsland, Ole Asbjørn Liland, Stefan Ghilom (Hans Marius Slettebø 2 omg), Kjetil Vigrestad, Sander Haugstad, Simon Øvrevik

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND