Juniorlaget til finalen

Juniorlaget til finalen

Åsmund-Børve 2011
Juniorlaget sikret seg finalebillett i Kvia serien etter en underholdende og dramatisk kamp mot Bogafjells a-lag i Loen på Nærbø onsdag. Kampen måtte avgjøres på straffespark oetter 3-3 ved full tid og inneholdt ellers graverende dommerfeil, utvisning og morsomme episoder. 


En av de kjekkeste kampene jeg har sett , mente Eigerleder Ronny Øvrevik som fulgte kampen fra tribuneplass.

Men det var Bogafjell som kom best i gang – i hvert fall resultatmessig, da et skudd fra 17-18 meter gikk i mål. Eiger slo tilbake med utlikning etter halvtimen spilt. Tor Eirik Storebø slo igjennom Thomas Soldal som la inn fra kant der Marius Myklebust kom på et godt løp foran mål og satte ballen i nota. Selv om Eiger nok var spillemessig hakket hvassere var det Bogafjell som skulle sikre ledelse inn mot halvtidshvilen da dårlig markering hos de røde og blå gjorde det enkelt for en Bogafjellspiller å sette inn ledermålet etter frispark.

Omgang to var bare 7-8 minutter gammel da Ole Andreas Storebø ofret alt og styrte inn 2-2 etter et godt Stefan Ghilom frispark. Eirik Hetland var arkitekt bak 3-2 ledelse til Eiger da hans perfekte innlegg fant Tore Nilsen Hovlands hode som styrte ballen over en keeper på halvdistanse. Det var lite som tydet på at Bogafjell skulle få noe mer ut av kampen inntil de fikk frispark kort tid før slutt. Mens Eigerforsvaret avholdt generalforsamling for å vedta om det skulle settes opp mur eller bare følge folk, gikk frisparket og en Bogafjellspiller fikk uhindret sette inn utlikningen.3-3 stod seg til kampslutt men litt dramatikk ble det likevel ettersom Stefan ble tildelt rødt kort for noe som liknet protest mot en dommeravgjørelse. Det virket her som dommeren fikk kyndig veiledning av rutinerte Bogafjellspillere mht avgjørelsen. Såvidt oss bekjent har vel knapt Stefan fått kort av noe valør før.

Uavgjort ved ordinær tid skulle normalt gitt ekstraomganger siden det her var snakk om semifinale, men dette ville medført skifte av bane siden ny kamp var satt opp like etterpå. Lagene ble derfor enige om å gå rett på straffekonkurranse. 
Kort fortalt: 3-3 før straffekonken – så….
Eiger bom
Henrik Haugstad redning
4-3 Tore Nilsen Hovland
4-4 Bogafjell
5-4 Tor Eirik Storebø
5-5 Bogafjell
Eiger bom
Henrrik Haugstad redning
6-5 Viktor Opheim
6-6 Bogafjell
7-6 Åsmund Bjerke Børve
Henrik Haugstad redning

Dommeren ble nevnt innledningsvis og preget dessverre kampen i litt for stor grad. Når gamle, rutinerte og til dels avdankede fotballspillere som flere av Bogafjells spillere er, får lov å bruke alle midler for å sabotere spill som i Loen på onsdag, da er oppgaven for stor for den sortkledde. Eigerspillere som blir dyttet med strake never og fratatt eventyrlige scoringsmuligheter og ellers horrible avgjørelser som samtlige 22 spillere på banen ser er gale var noe av “underholdningen” de frammøtte fikk del i. Tre straffespark til Eiger villle 11 av 10 dommere dømt ut fra forseelsene. Når man attpåtil får et mål annulert for offside når mannen som scorer blir slått igjennom mens han enda er BAK ballfører da gjør man seg sine tanker….Da er det kanskje ikke så rart at Åsmund B. Børve i ren frustrasjon takler til en forseelse som i beste fall kan kalles mørkegult! Forøvrig kan vi ta med kommentaren til en Bogafjellspiller da 15 årige Viktor Opheim gikk frem for å ta sin straffe: “Han der lille pygmeen får kje ballen inn te keeperen en gang”. Vel, “Pygmeen Opheim” gjorde som han pleier og satte ballen kontrollert i nota!

Men avansementet ble fortjent sikret og i morgen er det negative glemt. i stedet vil man huske Åsmund Børves (bildet) elleville feiring av straffescoringen sin, Henrik Haugstads tre strafferedninger og sindige Tore Nilsen Hovland som strakk begge armene i været etter sin 3-2 scoring.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND