Knepent tap i “serie-finalen”

Knepent tap i “serie-finalen”

Tirsdag var det klart for en ren serie-finale mellom hjemmelaget Hinna og Eiger i j15/16 1. divisjon. Da hjemmmelaget ledet med to poeng før avspark – så var bare seier godt nok skulle Eiger-jentene kunne kalle seg seriemestere etter kampen. I tillegg var nok dette siste kampen sammen for de flinke jentene i Eiger FK født i 1999 – da det nok blir noen klubbskifter før neste sesong sparkes igang. Med dette i tankene var det mye følelser blant trenerne, jentene og foreldre etter 10 kjekke år sammen.
Men en ting alle var enige om før kampenstart var at Hinna skulle slås!

Kampen startet på verst tenkelig vis i motvinden på en ny, flott kunstgrasbane. En sjelden, stor feil i forsvaret gjør jobben lett for Hinna-angriperen, og dermed 1-0 til hjemmelaget før spilte tre minutter.
Da er det godt å se at jentene ikke lar seg knekke – men tar tak i kampen og til tider spiller fin fotball mot en god motstander. I motvinden denne sure høstkvelden er Eiger-jentene fullt på høyde med hjemmelaget, og omgangen ebber ut uten flere skåringer – og heller ikke særlig mange sjansene blir notert.

I pausen manes det til 40 minutter knallhard jobbing før sesongen 2014 er over, og med vinden i ryggen er det enighet om at det absolutt er mulig å skåre to mål.
Innledningsvis bølger spillet fram og tilbake, som det gjorde i store deler av den første omgangen, uten at de veldig store sjansene skapes. Men nå kommer Eigerlaget gradvis lenger og lenger opp på banen, og bekymrede Hinna-foreldre er tydeligvis ikke vandt med at hjemmelaget er under slikt press.
Midtveis i omgangen får Eiger-jentene endelig lønn for strevet. Etter flott kombinasjonsspill ender ballen hos Martine Klippen, som vender bort sin motspiller og dundrer ballen opp i nærmeste hjørnet til 1-1. I de påfølgende minuttene styrer Eiger spillet, og en flott slått Ingeborg-corner er nær ved å ende i mål.
Men så skjer det som så ofte skjer i fotballen. I det ene lagets beste periode, så ender en visitt i andre enden av banen opp med tellende resultat etter en grov markeringssvikt – og 2-1 til Hinna.
Kalddusjen til tross, Eiger-jentene gir gass, og det noteres flere skuddforsøk fra Martine Klippen, Karen Løyning og Thea Margrethe Jenssen Refsland. Men dessverre alle uten resultat.
På tampen av kampen kontrer Hinna seg til ettpar store sjanser, men en god og heldig Marion Blitzner Leidland i Eiger-målet, godt hjulpet av Julie Assersen Anfinsen ved en anledning, hindrer flere Hinna-mål. Dermed ender det med et litt surt 1-2 tap i en jevn, og til tider velspilt kamp sett med Eiger-øyne. Med dette resultatet blir Eiger-jentene nr 2 i serien, etter en prestasjonsmessig variabel sesong.

Takk til alle jenter for masse kjekt gjennom ti(!) fine fotball-år, med flere turneringsseire i inn- og utland, og som et topp-tre lag i sin årsklasse i Rogaland fotballkrets i flere år!
Så blir det spennende å se hvor mange av disse flinke fotball-jentene som fortsetter i rødt og blått til neste år – da trolig på et junior damelag:-) Stå på jenter…….

Vidar, Sveinung, Jørgen & Tore

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND