Mr Eiger jubilerer

Mr Eiger jubilerer

500
Mr Eiger, Fredrik Andersen spiller i dag sin 500 kamp i rødt og blått. Anledningen er a-lagets kamp mot Sokndal på Sparebank 1 banen i Hålå. Vikartrener Jarle Gløpstad opplyser at Fredrik starter kampen som midtstopper – en plass mange av de 500 kampene er tilbrakt.

 

Fredrik begynte så smått å trene med a-laget allerede i 1993. Han var da 16 år og Eigers a-lag ble ledet av Livar Valdemarsen. Likevel skulle det gå noen år før det ble full satsing og først i 1997 ble det debut på a-laget. Arenaen var 2 divisjon og legendariske Øystein Tveit trente Eiger til en 6 plass i divisjonen. Sitt første mål scoret han mot Voll i en vinterseriekamp samme år.

I 1999 var Fredrik borte store deler av sesongen men holdt formen noenlunde vedlike gjennom spill på C-laget. Her ble han kretsmester dette året etter 10-3 borte og 15-3 hjemme mot Kolnes i kretsmesterfinalene.

Fredrik Andersen

Gjennom 2000 tallet økte viktigheten av Fredrik Andersen på a-laget og etter hvert ble han symbolet på kontinuitet og ikke minst klubbfølelse. Det var stadig henvendelser til Eiger med tanke på å få Fredrik til å skifte klubb, men hans eneste opptreden i fremmed drakt var da han takket ja til å spille for EIK da Birmingham var motstander i en treningskamp i juli 2005.

Før årets sesong startet stod Fredrik Andersen oppført med 492 kamper og 120 mål. Nå skriver vi altså 6 mars 2013 og Fredrik løper utpå i kveld til sin 500 kamp. Han har da bak seg to sesonger i 2 divisjon, åtte sesonger i 3 divisjon og seks sesonger i 4 divisjon.

Begivenheten blir ikke markert i dag men det er jo å håpe på at folk flest vil ta turen til Hålå i kveld for å hylle spilleren som troner suverent øverst på Eigers adelskalender.

Avspark 1930!

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND