Nærbø-ran i det 96 minutt

Nærbø-ran i det 96 minutt

Eiger og Nærbø delte poengene da jærbuene utliknet like før full tid og fikk med seg et svært ufortjent poeng i Hålå fredag. I en kamp Eiger dominerte mer og mer etter hvert som tiden gikk hadde Stian Sleveland sørget for ledelse til de røde og blå med bare fire minutter igjen av ordinær tid.

Eiger gikk optimistisk til verks og ønsket å styre spillet innledningsvis i Hålå. Med høyt press byr det seg ofte muligheter for motstanderne å kontre og det var nettopp det som skjedde allerede etter 3 minutter. Heldigvis endte Nærbøavslutningen i stolpen. Etter hvert fikk Eiger bedre kontroll og fra det 10 til det 14 minutt haglet det med sjanser for de røde og blå. Men verken Asbjørn L. Larsen, Stian Sleveland, Hans Marius Slettebø eller Eivind Blakstad klarte å finne nettmaskene etter tildels store sjanser. Nærmest var Sleveland som headet i stolpen. Nærbø fikk en gratismulighet like etter halvspilt omgang da en svak igangsetting ble snappet, men Eiger slapp med skrekken. Frem mot pause var det imidlertid Eiger som styrte det meste og som skapte sjansene. Stian Sleveland gikk for kraft i stedet for presisjon da han var alene gjennom etter 27 minutter – en stor sjanse der Nærbøkeeperen fikk ballen rett på seg. Drøye fem minutter etterpå var Hans Marius Slettebø millimetere fra scoring da han tuppet ballen over keeper – bare for å konstatere at ballen gikk like utenfor. Like etterpå reddet gjestene på strek. Et noe overmodig Eigerlag slurvet bak ved et par anledninger og gav Nærbø noen unødvendige sjanser, men lagene gikk til pause med 0-0 etter en omgang Eiger burde ledet klart.

Nærbø yppet seg litt innledningsvis i omgang to og var tydelig interesserte i å stå høyere i banen. Det varte likevel ikke lenge før jærbrisen stilnet og Eiger tok over igjen. Drøye fem minutter ut i omgangen stemte løp og timing da Stian Sleveland utfordret gjestenes keeper. Han rundet denne og ble tatt som bakerste mann like før han kunne satt ballen i det tomme målet. Av en eller annen grunn valgte dommer Rune Røyland IKKE å gi rødt i situasjonen, en avgjørelse som både synes uforklarlig og uforståelig. Til alt overmål godtok også Røyland at Nærbømuren fikk stå 5 meter fra frisparket som fulgte og Eivind Blakstads forsøk ble følgelig blokkert. Nærbø fikk en god sjanse servert av Glenn Strømstad i neste angrep, men avslutningen endte rett i klypene på Eigers solide sisteskanse. En sjansefattig periode fulgte før det eksploderte i en forrykende sluttspurt som ble innledet med at Nærbø ble redusert til 10 mann med et drøyt kvarter igjen å spille da Jan Gunnar Eide noe strengt fikk sitt andre gule for dagen. “Gamle Blakken” – Eivind Blakstad var Eigers bestemann mot Nærbø og i det 81 minutt hadde han nesten kronet praktkampen med scoring. Etter å ha kombinert fint med Morten Nodland fikk han igjen ballen foran mål, men avslutningen endte i tverrliggeren. Eiger satset nå alt framover og 4 minutter før ordinær tid var ute skulle det endelig komme den usedvanlig fortjente scoringen. Hans Marius Slettebø slo inn, Asbjørn L. Larsen headet tilbake i feltet der Stian Sleveland hamret ballen i nota. Bare minutter etterpå burde innbytter Fredrik Andersen drept kampen da han kom alene gjennom etter flott pasning av Asbjørn L. Larsen. Avslutningen skled imidlertid av foten og endte resultatløst. Det så ut til å ende med en fortjent hjemmeseier og speaker Rolf Skogen hadde allerede kunngjort Eigers tabellplassering da Nærbø fikk tildelt et frispark et stykke inn på Eigers banehalvdel i det 96 minutt. Dette ble slått høyt inn og med en blanding av bryting, wrestling og kung fu spark klarte gjestene å få ballen over streken til utlikning – uten at dagens svake kampleder grep inn. Sindige Olav Omlid i Eigers mål lurte på om dommeren hadde en agenda mot ham siden han ikke fikk frispark i den situasjonen. Etter avspark ble kampen blåst av og Eiger hadde mistet to av  tre fortjente poeng.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND