Ned på jorda

Ned på jorda

Eiger tapte årets andre seriekamp da turen gikk til Rosseland tirsdag. På forhånd advarte trener Rune Johansson om både undervurdering og spillere som mentalt var på vei til treningsleir til Tyrkia med avreise onsdag. Han skulle få rett, selv om han mente Eiger tapte for et svakere lag.
Eiger kom imidlertid godt i gang og allerede etter 4 minutter burde det stått 0-1. Hans Marius Slettebø fikk en meget god ball i bakrom men en mesterlig redning av Rosselands keeper gjorde at scoring ble forhindret. Drøye fem minutter etterpå stod Eigerspillerne i kø på Asbjørn L. Larsens gode innlegg, men spissene bommet regelrett på ballen. Utover i omgangen kom hjemmelaget mer med i spillet og etter noen skremmeskudd skulle Rosseland gå opp i 1-0 ledelse etter dårlig markering i de bakre rekker hos de røde og blå. Eiger utliknet like før pause da Asbjørn L. Larsen ekspederte et bra innlegg fra Hans Marius Slettebø sikkert i mål. Omgangen kan oppsummeres som jevnspilt men med flest sjanser til hjemmelaget. Både tverrliggerskudd og en mesterlig redning av sisteskanse Olav Omlid ble notert på hjemmelagets sjansestatistikk.

Også i andre omgang var det Eiger som gikk ut og prøvde å styre kampen, men innledningsvis ble det bare halvsjanser av det. Men etter rundt ti minutter av omgangen fikk de rundt 50 fremmøtte se en scoring for minneboken. Hans Marius Slettebø gjorde alt selv og avanserte på høyresiden før han dro seg inn i banen og sendte av gårde et drømmeskudd i krysset fra nærmere 30 meter – uten sjanse for vertenes keeper. Men hvor lenge var Adam i paradis? Bare drøye fem minutter senere var det klart for 2-2 da Rosseland scoret på sin første sjanse i omgangen. Målet var attpåtil av den heldige sorten ettersom ballen forandret retning via en Eigerspiller og utmanøvrerte Olav Omlid fullstendig. På stillingen 2-2 utviklet kampen seg til en stillingskrig der feilpasninger og generelt dårlig spill var fremtredende. Eiger var kanskje minst dårlige, men en halvsjanse til Asbjørn L.Larsen var det nærmeste man kom scoring. Heller ikke hjemmelaget så ut som noen trussel og de fleste var vel innstilt på at det ville ende uavgjort. Men det var inntil et minutt av ordinær tid gjenstod. Ut av intet og etter dårlig involvering i de bakre rekker hos Eiger, fikk Rosseland en gratismulighet som de takket og bukket for ved å sette inn 3-2 og det som skulle vise seg å bli seiersmålet.

Kampfakta:
1-0 (22 min)
1-1 (43 min) Asbjørn L. Larsen
1-2 (55 min) Hans Marius Slettebø
2-2 (60 min)
3-2 (89 min)

Gule kort: Stian Sleveland og Hans Marius Slettebø

Eiger startet med følgende elleve:

Olav Omlid
Asbjørn L. Larsen
Simen Sæstad
Fredrik Andersen
Morten Nodland
Eivind Blakstad
Martin Tønnessen
Sigmund S. Hunnestad
Hans Marius Slettebø
Nikolai B. Strømstad
Stian Sleveland

Eiger reiser nå til Tyrkia der trening, spillersamtaler og restitusjon blir sentrale elementer. Forhåpentligvis har Rune Johansson litt flere spillere å velge fra når neste seriekamp sparkes i gang i Hålå 25 april.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND