Ny poengdeling for Eiger

Ny poengdeling for Eiger

Eiger-Vigør 2013
Eiger og Vigør spilte fredag uavgjort 1-1 på Sparebank 1 banen i Hålå. Sørlendingene tok ledelsen allerede etter 4 minutter og kom best i gang. En mønsterkontring av Eiger etter 38 minutter sørget imidlertid for utlikning da Hans Marius Slettebø (bildet) sendte Eimantas Marozas igjennom alene mot bruntrøyenes keeper og dermed 1-1.
I andre omgang maktet ingen av lagene å score selv om både Eiger og Vigør prøvde å avgjøre kampen i sin favør. Dermed ble det en ny poengdeling for Eiger.

I underkant av 200 tilskuere hadde funnet veien til Hålå denne fine augustkvelden og de fikk se et hjemmelag som tross en skadeliste lang som et vondt år, viste stor vilje til å få med seg alle poengene. Ekstra kjekt var det kanskje å se at unguttene Matias L. Løyning, Stefan Ghilom og Simon Øvrevik ikke bare er fornøyde med å være med på laget. Alle brettet opp armene og gav sine verdifulle bidrag i kampen.

Men som nevnt – det var Vigør som kom best i gang og innledningsvis så det ut som en kamp som de brunkledde skulle styre. Da sørlendingene attpåtil klarte overliste Eigers solide sisteskanse Sarunas Kilijonas allerede etter 4 minutter fikk man bange anelser. Både spill og avslutning var av høy klasse. Men til tross for en del ballinnehav jobbet Eiger seg sakte inn i kampen og var ikke ueffne på kontringer og mer oppbygde angrep. Etter 20 minutter kom Eigers første virkelige sjanse og den var til gjengjeld stor. Asbjørn L. Larsen rundlurte Vigørs venstreback og slo et perfekt innlegg til Eimantas Marozas. Dessverre hadde ikke Eimantas “stilt inn hodet” og headingen ble ufarlig. Fra venstresiden var Eiger også flere ganger svært nære å komme helt igjennom men i sum var det få virkelig store sjanser som ble produsert av begge lag i løpet av omgangens første 45 minutter. Den største var også den som gav uttelling. Etter 38 minutter kom Eiger på en mønsterkontring der bevegelse, timing og løp var klasse. Glenn Strømstad fant Hans Marius Slettebø som igjen slo Eimantas Marozas igjennom. Et Vigørlag som stod høyt var på etterskudd og Eimantas fikk upresset runde keeper og satte ballen i det tomme buret til 1-1. Det siste kvarteret var Eigers beste i omgangen men bortsett fra målet ble det ble mye nesten. Nærmest ellers var Ole Asbjørn Liland som dro til fra ca 20 meter, bare for å konstatere at avslutningen gikk over. 

Eimantas Marozas vs Vigør 2013
Eimantas Marozas runder keeper og setter inn 1-1

I andre omgang gikk Eiger hardt ut og spillet ble i større grad flyttet inn på gjestenes banehalvdel. Vigør kontret bra, men avslutningene – de fleste fra distanse, tok Sarunas Kilijonas seg greit av. Midtveis i omgangen mistet de røde og blå noe av trykket og Vigør fikk litt for uforstyrret drive med sitt – i hvert fall på deler av banen. Eigers forsvar var imidlertid bunnsolid og ryddet opp i de fleste farlighetene. Som i første omgang avsluttet Eiger best og etter 73 minutter trodde alle at ledermålet skulle komme. Eiger angrep på høyresiden, vendte spillet motsatt og fikk etter hvert sendt William Meyer på løp. Meyers påfølgende innlegg var klasse og Eimantas Marozas traff perfekt med hodet. Men en utrolig refleksredning av Vigørs keeper gjorde at muligheten kun resulterte i corner. Også på corneren raget Eimantas høyest men headingen gikk utenfor. Eiger ville virkelig avgjøre kampen og trener Rune Johansson gjorde offensive bytter på slutten. En av dem som kom inn – Simon Øvrevik, fikk Eigers siste mulighet da han hamret ballen utenfor på overtid.
Dermed endte det med poengdeling, greit nok etter spill og sjanser og Eiger skal neste uke til Frøyland før neste hjemmekamp mot Staal Jørpeland tirsdag (!) 3 september.

Fakta:
Eiger – Vigør 1-1 (1-1)
Dommer: Svein A. Johannessen, Hidra – god

Gule kort: Asbjørn L. Larsen, William Meyer, Ole Asbjørn Liland
Tilskuere: ca 190 

Eigers startet med følgende lag: 
Sarunas Kilijonas, Stefan Ghilom, Fredrik Andersen, Glenn Strømstad, Matias L. Løyning, Asbjørn L. Larsen, Eivind Blakstad, Ole Asbjørn Liland, William Meyer, Hans Marius Aakre Slettebø, Eimantas Marozas. 
Benyttede innbyttere Torstein Myklebust, Simon Øvrevik

Les mer om kampen her:
Vigørs hjemmeside
Dalane Tidende
Kampfakta

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND