Ny seier til Eiger

Ny seier til Eiger

Gjestene fra Moi bet godt i fra seg, men Eiger tok likevel en fortjent seier i kveldens seriekamp på Sparebank 1 banen i Hålå. Eigertrener Rune Johansson  var imponert over gjestenes innsats, men fant også mye å glede seg over fra sine egne disipler.

Det var Moi som var raskest ut av startblokkene og allerede etter få sekunder kunne det stått 0-1. Et innlegg fra høyre ble slått på bakre stolpe der en Moispiller fikk stå ganske alene. Headingen endte heldigvis for Eiger over mål. Det var høyt tempo i kampen fra første stund og etter hvert fikk også de røde og blå opp dampen. Oppgjøret var ti minutter gammelt da Ole Asbjørn Liland vartet opp med utsøkt pasningsteknikk. Pasningen til Asbjørn L. Larsen i bakrom var klinisk, men dessverre ble Asbjørns påfølgende innlegg blokkert. Begge lag stormet i angrep så snart muligheten bød seg og etter kvarteret spilt vant Moi ballen høyt i banen. Som i starten av kampen kom det et fint innlegg, men igjen ble headingen resultatløs. Utover i omgangen ble det mer og mer Eiger, i hvert fall sjansemessig og det ble rullet opp flere fine angrep. Sigmund Hunnestad kunne scoret da han slengte seg frem og fikk avsluttet på Hans Marius Slettebøs fine innlegg da det tikket mot 20 minutter spilt omgang. Like etterpå var det tiki taka tendenser i Eigers spill , men sistepasningen var for upresis. Målet skulle likevel komme, like etter halvspilt omgang. Igjen gikk ballen fint mellom de røde og blå og til slutt var det Eirik Gohn som fant Asbjørn L. Larsen (bildet over) med en utsøkt pasning. Avslutningen til Asbjørn var likedan og dermed 1-0 til Eiger. Frem mot pause var det Eiger som stod for de største sjansene og selv om det bare ble med det ene målet frem til halvtidssignalet gikk, hadde Eiger lagt bak seg en omgang med positiv og sjanseskapende fotball.

Eiger kom best i gang i andre omgang og etter få minutter måtte Moi-forsvaret ty til ulovlige midler for å stoppe en fremadstormende Simon Øvrevik. Ole Asbjørn Liland dundret til, bare for å konstatere at avslutningen endte over mål. I minuttene som fulgte viste gjestene fra Moi at de slett ikke anså slaget for å være tapt. Med kort tids mellomrom rullet de opp to angrep på høyresiden, men mens det første innlegget endte over alt og alle, ble det avslutning utenfor på det andre på det som må karakteriseres som en stor sjanse. Enda større var Eigers sjanse minutter senere. Vi noterte bare: «fantastisk innlegg fra Hans Marius Slettebø, fantastisk avslutning av Sigmund Hunnestad og fantastisk redning av Mois keeper.» Minuttet etterpå burde Hans Marius doblet ledelsen. Simon Øvreviks innlegg var bortimot ferdigscoret og «Pokeys» avslutning fra fem meter grei nok. Men igjen gjorde Mois keeper en fantastisk redning. Spillet bølget frem og tilbake utover omgangen og selv om Eigersjansene nok var de største, var Moi bra med – både spillemessig og sjansemessig. Men det var Eiger som skulle få det neste målet. En fin stuss av Matias L. Løyning sendte Simon Øvrevik alene med keeper med drøye ti minutter igjen av ordinær tid.. Mens Moispillerne ropte på offside, satte Simon ballen kontrollert i nota til 2-0. De fleste av de rundt 140 fremmøtte i Hålå anså nå kampen for vunnet og selv om Moi fortsatt yppet seg, hadde Eigerforsvaret anført av Glenn Strømstad relativt god kontroll. En siste krampetrekning fra gjestene så man på en god kontring da klokka passerte 90 minutter, men en svak avslutning utenfor satte ikke Olav Omlid i Eigers mål på prøve…

Kampen ebbet ut med 2-0 til de røde og blå som dermed gjorde et byks på tabellen og tok sin andre lokalfotball-skalp på en uke. Allerede onsdag er det ny kamp når Eiger tar den korte turen til Vigrestad og det første serieoppgjøret noensinne på kunstgress mellom Eiger og Vigrestad på sistnevntes bane.

Eiger stilte med følgende elleve:

Olav Omlid, Asbjørn L. Larsen, Glenn Strømstad, Stefan Ghilom, Eirik Gohn, Ole Asbjørn Liland, Eivind Blakstad, Sigmund Hunnestad, Morten Nodland, Hans Marius Slettebø og Simon Øvrevik.

Benyttede innbyttere:

Matias L. Løyning, Nikolai B. Strømstad og Viktor B. Opheim.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND