Nytt Eigertap

Nytt Eigertap

Eiger-Lyngdal februar 2013 kopi
Eiger måtte tåle et nytt tap da Lyngdal gjestet Hålå fredag. 1-2 til pause ble til 1-5 ved full tid selv om de fleste nok fikk med seg at forskjellen på lagene ikke gjenspeilte resultatet. Men nok en gang var det relativt enkle baklengsmål som ble sluppet inn for et Eigerlag som ikke er til å kjenne igjen defensivt fra i fjor.

Nå skal det sies at det etter Øyvind Skadbergs ankomst i november ikke har vært en eneste trening med fokus på det defensive – men det vil det trolig bli i tiden framover. Offensivt ser man mer tydelig hvordan Eiger ønsker å fremstå og flere fine angrep etter et touch spill ble rullet opp i begge omganger.

Det var imidlertid Lyngdal som kom best i gang etter at lagene brukte de første ti minuttene til å “kjenne på hverandre”. 0-1 kom etter drøye kvarteret spilt og selv om banespillet var relativt jevnt var det gjestene som kom til omgangens største sjanser. Eiger skulle imidlertid utlikne etter 26 minutter da et mønsterangrep ble rullet opp på høyresiden. Ballen gikk kjapt og Eimantas Marozas var på rett sted til rett tid foran mål og utliknet etter Asbjørn Larshus Larsens kliniske innlegg. Det skulle likevel bare gå 6 minutter før gjestene igjen var i føringen med 1-2. Mot slutten av omgangen var Eiger det førende laget og spilte seg til noen sjanser spesielt fra høyresiden. Omgangen ebbet imidlertid ut med 1-2.

Selv om Eiger virket tålig på hugget i starten av andre omgang gikk det ikke mange minuttene før gjestene økte ledelsen til 3-1. Store deler av andre omgang var imidlertid jevnspilt og enkelte godt oppbygde angrep så man også da. De helt store sjansene uteble imidlertid – bortsett fra da en Eigerspiller ble spilt helt fri alene med keeper og burde redusert til 2-3. Mot slutten raknet det imidlertid bakover igjen og Lyngdal kunne putte ytterligere to mål på kontoen etter et heldig 1-4 mål og 1-5 på bakgrunn av svakt forsvarsspill.

1-5 sier lite om styrkeforholdet lagene imellom i banespillet. Det sier likevel noe om at Eiger til nå i år ikke har mestret det kollektive forsvarsarbeidet. Det ble variert mellom både høyt og lavt press igjennom kampen og de røde og blå kom best fra det når det ble presset lavt. Det var da de fine overgangene med hurtig, presist pasningsspill kom. Som nyopprykket lag vil nok Eiger også måtte spille endel kamper med lavt press når seriekampene starter.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND