Rogalandscup og seriestart for G13

Rogalandscup og seriestart for G13

GODT I GANG – Et engasjert trenerteam for travle gutter på Eigers G13 lag forteller om noe av det som har skjedd så langt i sesongen. Rogalandscupen og seriespill, skoleavslutninger og deltakelse på øvrige Eigerlag er noe av hverdagen. 

Trener Einar Johan Berge sitter ofte til seint ut på kveld med månedskalender og taktikk tavle. Han erkjenner at det må følges ekstra godt med på belastningen til noen av spillerne for å ikke havne i et skadedilemma. Her oppsummerer han noe av det som har skjedd nå i vårsesongen. 

 
Rogalandscupen:
I 23 grader og strålende sommer ver debuterte våre gutter i Rogalandscupen. Allerede etter 1 minutt fikk Vardeneset straffe etter å ha presset forsvaret vårt hardt. Den satte de utagbart for Kristian i Eiger målet. Etter 11 minutter laget Emil balanse i regnskapet. Han var årvåken fremme på et litt halvdårlig utspill fra keeper og satte ballen kontant i mål.
 
Bare få minutter før pause tok Vardeneset ledelsen på ny. Et bytte i Eiger forsvaret og folk hadde ikke helt kommet på plass, da stod plutselig spissen deres alene foran mål. I pausen tok Eiger`s trener team en alvorsprat med guttene, vi hadde tapt altfor mange dueller. Andre omgang var vi et helt annet lag. William i midt forsvaret stengte igjen både luft rom og langs bakken. Han vant absolutt alle duellen. Vi flyttet hele laget høyere opp på banen og presset og presset. Vi skjøt og skjøt fra alle vinkler. Men balle ville ikke inn. Da det var 30 sekunder igjen og vi fikk corner sendte vi frem hele laget bortsett fra keeper. Florian slo en bra corner som spratt rundt inne i feltet, på bakre dukket Simen Bolstad opp med verdens lengste tå og pirket ballen over streken til ekstra omganger. 19 sekunder før full tid skoret vi og jubelen hørtes garantert inn til byen. Rett skal være rett, et par minutter før fulltid burde Vardeneset avgjort alene med keeper. Men vi har Kristian i mål og William, Matheo og Allan bak. De kriget til seg ballen sammen. 
 
Det var klart for 2X5 minutter ekstra omganger før det hele skulle avgjøres på straffe konk. 
Ekstra omgangene fortsatte i samme spor, vi kjørte dem i senk, men uten tellende resultat. Da ekstra omgangene ebbet ut og trener Einar allerede hadde tenkt ut straffe takerne vant Emil ballen midt på banen, drog seg forbi 3 Vardeneset spillere og kom seg alene med keeper. Kald som en fisk satte Emil ballen forbi keeper. Vi avgjorde kampen 7 sekunder på overtid av andre ekstra omgang. En helt fantastisk opplevelse for oss i Eiger, mens Vardeneset satt nok ikke igjen med samme følelsen. Våre gutter har virkelig funnet ut hvordan de skal avgjøre kamper. 
 
Seriekamper:
Tap og seier for G13!
Etter mange uker uten kamp var det tid for 2 kjappe kamper. Først var det hjemme kamp mot Lura . Lura startet best og ledelsen midtveis i 1. omgang. Derfra bølget det frem og tilbake med mål til begge lag, til pause stod det 2-1 til Lura. Andre omgang fortsatte i samme spor. Da Fredrik Skandsen skorte et flott mål og utlignet til 4-4 et kvarter før slutt, øynet guttene våre seier. Men det var ikke vår dag, vi ble for opptatt av ting som ikke vi kan gjøre noe med. Lura stakk av med 7-5 seier til slutt. Trener teamet var ikke fornøyd med denne prestasjonen. Vi vant faktisk nettopp en fair play pris med disse guttene. Det gjorde vi ikke mot Lura, uten å gå for mye i dybden på hva som gjorde at vi på sida ikke var fornøyd. Vi taper med et smil om oppførselen og innsatsen er god. Målscorere for Eiger i denne kampen var: Simen Bolstad 2, Jonas Skailand 2 og Fredrik Skandsen 1.
 
Bare tre dager senere var det sjans for revansje mot Frøyland. Vi er ganske skade skutt for tida, så vi måtte låne 3 gutter fra 12 åringene. Første omgang ble veldig jevnspilt. Vi hadde de største og fleste sjansene. Men fikk ikke ballen i mål. Til pause stod det 0-0. Andre omgang ble et fyrverkeri av en fotball kamp. Eiger var hele tiden det førende laget. Først kombinerte Simen Bolstad og Emil Waland Berge fint, sistnevnte gav Eiger en fortjent ledelse. 1 minutt senere utligna Frøyland. Så var det tid for Matheo Røyneberg show, en strøken pasning fra Julian kriget han seg gjennom og sendte oss i ledelsen igjen. Ny utligning fra Frøyland, før Emil sendte oss i føringa igjen på et nydelig hode støt etter en fin corner fra Jonas Skailand. 2 minutter senere utligna Frøyland igjen. De siste minutta ble veldig hendelses rike. 3 minutter før slutt ble Emil sendt av banen med gult kort. Gult kort gir 5 miutters utvisning. Resten av kampen var vi i undertall. Simen Bolstad fikk rollen til Emil i tillegg til å være spiss. 1 minutt før ordinær tid var ute lada Simen kanonen fra langt hold. Keeperen deres var uheldig og ballen gled under han og mot mål. Våre gutter jubla som gale, dommeren dømte mål. Selv med Eiger briller var ikke den ballen over streken. Dommeren la til flere minutter, men denne gangen klarte ikke Frøyland utligne. Vi vant en fortjent seier, men noe heldig da det siste målet nok ikke hadde gått gjennom ev kvalitets sjekk fra Var teamet om de hadde sittet i bussen sin og sett på skjermene. Vi har flere slike seiere nå, der vi avgjør helt på slutten. Disse guttene har virkelig i seg og avgjøre jevne kamper. 
 
Nå har guttene våre 3 kamper igjen før det er sommerferie. 2 serie kamper og en borte kamp mot Rennesøy i Rogalands cupen. I tillegg står skole avslutningene i kø fremover. Noen av dem får og spille litt sammen med G15. Så det blir travelt de neste ukene.
 
EJB/G13

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND