Scenen er revet

Scenen er revet

Drøye 36 år etter at den stod klar, ble i dag scenen i Hålå revet for å gi plass til Eigers nye fotballhall. Scenen var den første bygningen som stod klar i Hålå og ble oppført for å kunne arrangere dansetilstelninger og dermed gi klubben inntekter til å blant annet reise Eigerhuset. Underveis i byggingen av Eigerhuset ble også scenen brukt som blant annet pauserom. De senere årene har den blitt brukt til lager.

 

Den første dansen ble avholdt fredag 28 mai 1982 og på scenen stod “Jonas Fjeld Band” og “Brede seil”. Denne dansen gav lite avkastning da bare rundt 400 betalende innfant seg på distriktets nye dansearena. Noe av årsaken skyldes nok at det var fredag og det faktum at Eiger måtte avslutte arrangementet allerede kl.2300. Men allerede senere samme sommer skulle imidlertid dansene bli mer suksessfulle og i noen år fremover gav disse et godt tilskudd til klubbkassen.

Scenen var 60 m2 stor og kostet 150 000 kroner å oppføre, inkludert tilhørende fasiliteter. Det tilsvarer over 430 000 kroner i dagens verdi. I god dugnadsånd ble den oppført på en og en halv måned.

Scenen i et bilde fra 1983

 

Januar – 2018

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND