Seier gav tabelltopp!

Seier gav tabelltopp!

Eiger slo onsdag Vigrestad 2-1 på sistnevntes bane i sjette serierunde. Kampen var en mental test mot et lag som lå dypt og satset på kontringer og dødballer. Eiger hadde svært mye ball, skapte mange målsjanser og burde tatt en vesentlig større seier.

Det var Eiger som tok ledelsen i motvinden på jæren. Allerede etter seks minutter, på det som må betegnes som kampens første målsjanse, var det Hans Marius Slettebø som la ballen ut i feltet. Eivind Blakstad brukte et touch for å legge ballen til rette før han avsluttet nærmest i krysset til 1-0. Like etterpå kunne Slettebø selv sørget for dobling av ledelsen, men en god inngripen av hjemmelagets keeper hindret ny scoring. Utover i omgangen var det Eiger som sørget for sjansene og vi noterte gode forsøk fra både Simon Øvrevik på en heading og Asbjørn L. Larsen som med et skonummer større trolig ville satt sjansen i det 26 minutt. Eiger dominerte spillet stort  men Vigrestad gav sjansesløsende Eiger en vekker med en relativt stor mulighet kort tid før pause.

I starten av andre omgang haglet det med store Eigersjanser. Etter fire minutter slo Asbjørn fint inn men Hans Marius Slettebøs heading fra 4-5 meter gikk rett på keeper. Minutter etterpå var Hans Marius servitør men også Sigmund Hunnestads avslutning traff vertenes sisteskanse. Kvarteret var spilt når Eiger kom på et fint oppbygd angrep. Sigmund Hunnestad avsluttet imidlertid over med hodet. Eiger kom stadig nærmere og Sigmund Hunnestads avslutning i tverrliggeren var et varsel om det da omgangen nærmet seg halvspilt. Like etterpå slo Ole Asbjørn Liland en lur bakromspasning der Hans Marius Slettebø timet løpet perfekt og satte inn 2-0. 

Også det siste kvarteret av kampen var det Eiger som kontrollerte og produserte sjanser. En fantastisk redning av Vigrestads keeper etter drøye halvtimen spilt forhindret Hans Marius Slettebø i å bli tomålsscorer. Like før 40 spilte minutter var det fine tendenser mellom de to innbytterne Nikolai B. Strømstad og Viktor Opheim, men igjen var det en god hjemmekeeper som gikk seirende ut av duellen med førstnevnte. Eivind Blakstad kunne også blitt tomålsscorer. To minutter før slutt satte han ballen kontant i stanga. Men da klokka passerte 45 minutter skulle Vigrestad få det som viste seg å bli et trøstemål. En lang ball inn i feltet falt ned akkurat der en blåkledd befant seg og avslutningen gikk i mål. Men noen minutter med tillagt tid etterpå blåste kampens dommer Rune Røyland det hele av. Eiger har sakte men sikkert krøpet opp mot toppen av tabellen.  – et kjekt sted å være.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND