Sju debutanter i ny seier!

Sju debutanter i ny seier!

Til tross for sju debutanter var det et Eigerlag med masse rutine og ganske høy gjennomsnittsalder som slo Forus & Gausel i siste innledende kamp i vinterserien tirsdag. Sarunas Kilijonas (29), Fredrik Andersen (snart 37), Eirik Pedersen (38), Eivind Blakstad (snart 34), og Tommy Nodland (33) dro opp snittet i en tropp der de sju debutantene alle holder junioralder.
Steffen Skinnarland, Sander Brobakken, Alexander Zere og Marin Mincev ble alle foretrukket i Rune Johanssons startellever og i andre omgang ble det debut også for Håkon Hovland, Andrè Ervik og Johannes Wigand. Alle sju løste oppgavene de ble tildelt til ståkarakter og vel så det. For at gjennomsnittsalderen ikke skulle synke nevneverdig ble det også gjort plass til 41 år gamle Stein Arnestad i omgang to, for første gang i a-lagssammenheng siden 2007. Med sin kløkt og rutine var det et kjekt gjensyn der man også kunne konstatere at de kliniske 110 meters pasningene fortsatt er intakt.

På et lag der flere knapt kjente navnet på hverandre før kampen, ble det prestert langt over forventning. Eiger hadde en god del possession og til tider virket det som om spillet følger laget – uavhengig av hvem som spiller. Det var i perioder et Eigerlag som fremstod nøyaktig slik laget har gjort den senere tid.
Eiger ledet 1-0 ved halv tid etter at Hans Marius Slettebø satte inn ledermålet etter en god kontring. ”Pokeys” nye rolle bak spissen virker å passe ham godt og han gjorde en ny solid kamp i Eigertrøya. I tillegg til målet noterte vi ellers et par store sjanser ved Marin Mincev de første 45 minuttene. Selv om målene uteble bidro Marin med en utrolig innsats – hele kampen gjennom.

I andre omgang la Eiger seg lavere i banen og defensivt var det en bortimot prikkfri kamp. Riktignok måtte Sarunas Kilijonas hente frem et par redninger fra øverste hylle, men forsvaret med de to ungguttene Håkon Hovland og Steffen Skinnarland sammen med veteranene Fredrik Andersen og Stein Arnestad var solide. Foran dem gjorde Sander Brobakken og Eivind Blakstad i første – Brobakken og Asbjørn L. Larsen i andre omgang, manns jobb og drepte mye av vertenes spill før det ble farlig.
Steffen Skinnarland, som av trener Rune Johansson ble trukket fram som en av Eigers beste sammen med Sander Brobakken og Hans Marius Slettebø, var arkitekten bak 2-0. En godt slått dødball gav duell inne i Forus & Gausels 16 meter. Rett mann på rett plass i etterkant av duellen var Hans Marius Slettebø som doblet ledelsen og satte inn sitt andre mål for kvelden.

Eigers litt spesielle tropp skyldes at de røde og blå allerede i kveld spiller semifinale i vinterserien. Da er det Vidar 2 som står på motsatt banehalvdel i Loen på Nærbø. Skulle Eiger klare å gjenskape litt av spillet fra kampen mot samme motstander sist, kan det bli finale i vinterserien også i 2014. I så fall spilles den kampen søndag.

Et par andre momenter fra kampen mot Forus & Gausel:
Eirik Pedersen spilte sin første Eigerkamp på over 10 år.
Stein Arnestad spilte sin kamp nr. 384 på a-laget og har nå bare 6 kamper opp til broder Birger som er toer på adelskalenderen med sine 390.
Hans Marius Slettebø scoret for femte og sjette gang i årets sesong og med sine totalt 116 mål totalt er både Asle Sunde og Fredrik Andersen innen rekkevidde om ikke alt for lenge om han fortsetter å putte.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND