Soldal på plass i USA

Soldal på plass i USA

Thomas Soldal september 2013
Thomas Soldal forlot «gamlelandet» i august. Kursen ble satt til Show Low i Arizona der han skal ta andre klasse studiespesialiserende ved en High School i tillegg til masse fotballaktivitet, selvsagt.

Nå har vi fått første livstegn fra Thomas som her forteller om ståa så langt:

Heisann!

Tenkte bare jeg skulle fortelle litt om hvordan dagene går her nede! 🙂 Jeg starter på skolen 8:00 og går der til klokken 14:50 daglig. Så er det rett videre til «Soccer practice» som starter allerede 15:30 og varer til 18:00. Treningene går mye ut på enkle, men gode ferdighetsøvelser enkeltvis og lagvis. Vi har også spilt to kamper til nå, hvor vi i første kamp tapte ganske kraftig mot et lag fra hovedstaden Phoenix. Sist kamp spilte vi mot rivalene 30 minutt fra Show Low. Også her ble det tap med 3-1 – etter min oppfatning grunnet at forsvaret ikke er like stabilt og bra som angrepet. Her nede spiller jeg sentral midtbane, en posisjon jeg liker veldig godt og jobber med å bli enda bedre på. Jeg spiller sammen med en danske, som også er vertsbroren min. Han er en veldig god spiller, som er både teknisk og har et fantastisk skudd! Kanskje jeg tar han med på en trening hjemme i Norge en gang! Ellers så spiller jeg også med en svenske som er bra, så forutsetningene for å bli et bedre lag er absolutt tilstede. Vi kan være utfordrere til State championship om vi bare klarer å få orden på forsvaret. Den kommende uka skal vi ha 5 kamper, en i serien og resten i en turnering. Jeg trives veldig godt her nede og føler utviklingen min fortsetter.

Skolen er veldig annerledes fra Norge. Vi har de samme fagene hver eneste dag, så for min del har jeg «Business, Construction, Geometry, Us.History, P.E og engelsk!» Jeg har P.E (Personal education) som vil si vektløfting og liknende i 1 1/2 time. I lunchen på skolen blir det alltid ut med kompiser til enten Burger King, Dairy Queen, eller Sonic for å spise fastfood! Når jeg komme hjem blir det ofte mexicansk mat, noe som er fantastisk godt!

Været her nede er variert og vi har dager der det er opp til 30 grader og dager hvor vi har noen forferdelige stormer med tordenskrall høyere enn jeg noen gang har hørt før. Familielivet er svært annerledes enn hjemme i Norge. Her må man delta i familien aktivt og være delaktig i det familien bestemmer og gjør.

Jeg har det alle tiders men savner likevel det å spille på det nivået jeg gjorde i Eiger FK. Savner også å være med kompiser hjemme, men jeg er fokusert på å fullføre året med glans!

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND