Storseier gav tabelltopp

Storseier gav tabelltopp

Eiger hadde få problemer med å slå Bjerkreim da sistnevnte var verter i 15 serierunde torsdag. 7-0 ble det til slutt – noe som faktisk var i underkant etter spill og sjanser. Eivind Blakstad ble kampens store spiller med sine 4 mål. Med seieren inntok Eiger tabelltoppen med ett plussmål mer enn Nærbø som også vant torsdag.

Trener Rune Johanssons peptalk før kampen dreide seg blant annet om undervurdering. Hans ønske om at spillerne «gav gass» som om det var en toppkamp ble da også innfridd. Det var da også de (for anledningen) hel-blå Eigerspillerne som kom best i gang selv om de helt store sjansene lot vente på seg. Et brukbart skudd fra Hans Marius Slettebø etter drøye ti minutter var det eneste verdt å nevne. Det måtte en corner til før Eiger tok ledelsen. Hans Marius Slettebø slo inn og Eivind Blakstad var rett mann på rett plass og headingen sendte Eiger opp i 1-0. Noen minutter etterpå var det klart for en stor Eigersjanse da Sigmund Hunnestads gode innlegg traff Stian Sleveland. Slevelands heading var ikke like klinisk og endte utenfor. I neste angrep skulle det imidlertid bli dobling av ledelsen da Stian Sleveland inntok servitørrollen. Hans gode pasning sendte Hans Marius Slettebø i gjennom og alene med keeper var han iskald. Et Eigerlag som nå var skikkelig varme i trøya vartet opp med et mønsterangrep etter drøye halvtimen. Angrepet som startet på egen banehalvdel kulminerte med at Stian Sleveland spilte Asbjørn Larshus Larsen igjennom. Larsen kunne med hell avsluttet selv, men var uegoistisk nok til å passe til en enda bedre plassert Eivind Blakstad som enkelt kunne sette inn 3-0 fra 5 meters hold. To minutter etterpå fikk Eiger corner. Hans Marius Slettebø slo inn og hvem andre enn Eivind Blakstad dukket opp på bakerste stolpe og satte ballen kontant i mål. En tvilsom offside-avblåsning hindret Sigmund Hunnestad i å sørge for 5-0 før halvtidsignalet, men omgangen ebbet ut med firemåls-ledelse for Eiger – en svært fortjent sådan!

Asbjørn Larshus Larsen kunne sendt Eiger i femmåls-ledelse like etter avspark i omgang to. Avslutningen endte imidlertid rett på keeper. Da gikk det bedre fem minutter senere. Hans Marius Slettebø slo en fin bakromsball til Eivind Blakstad(!) som alene med keeper kontrollert scoret sitt fjerde og Eigers femte for kvelden. Så var det klart for Stian Sleveland show og han ordnet nærmest på egenhånd 6-0 da kampen gikk mot timen spilt. Riktignok var det en god pasning av Asbjørn Larshus Larsen i forkant, men vendingene og skuddet i hjørnet fra omtrent elleve meter var pur klasse! Noe av rytmen i spillet forsvant nok etter stadige bytter utover omgangen og først mot slutten ble det skikkelig fart i det sjanseskapende spillet til Eiger. Da hadde en av innbytterne, Fredrik Andersen hatt et par brukbare forsøk på headinger. Simon Øvrevik gjorde sin første kamp i høst etter operasjonen i slutten av juli. Det var også han som skulle sørge for 7-0 da Kjetil Vigrestads pasning ble kontant dundret i mål med drøye ti minutter igjen av kampen. Til tross for enormt Eigerpress og ditto sjanser på slutten ebbet oppgjøret ut med 7-0 til Eiger.

Eivind Blakstad ble naturlig nok «man of the match». Fire mål i en og samme kamp er ikke hverdagskost for midtbane-eleganten. Likevel skal vi ikke lenger tilbake enn til 2012 for å finne sist det skjedde. I 9-0 seieren mot Ålgård 2 i april det året scoret han også fire.

Tabellen finner du her

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND